Horeca BOMEN

Tussen de boeken, optredens en het Bredaplein vind je horeca BOMEN, een echte ontmoetingsplek voor jong en oud. BOMEN bereidt alles vers en werkt samen met duurzame en lokale leveranciers. Kies je voor BOMEN, dan kies je dus bewust.


Met het wisselende aanbod is er voor iedereen wel wat lekkers te vinden. Zo kun je genieten van een kopje koffie met een heerlijk gebakje of een sapje met een lekkere lunch. Zomaar of tijdens een van onze activiteiten. 


Met je kopje koffie of thee kun je echt even genieten in onze binnentuin met terras. Hier kijk je uit op onze prachtige moerbeibomen die rond 1780 zijn gepland in het voormalige Huis Ocrum. Deze inmiddels beschermde monumenten zijn een echte verborgen parel in de Bredase binnenstad. In de loop der jaren is deze tuin uitgegroeid tot de binnentuin van Nieuwe Veste.

Openingstijden

maandag 9:00 - 17:00
dinsdag 9:00 - 17:00
woensdag 9:00 - 22:00
donderdag 9:00 - 22:00
vrijdag 9:00 - 22:00
zaterdag 9:00 - 17:00
zondag 12:00 - 17:00

Het verhaal van 'BOMEN'

Rond 1780 werden in de tuin van Huis Ocrum zwarte Moerbeibomen geplant. In de loop der jaren is de tuin van dit oude hofhuis steeds verder bebouwd en werd het uiteindelijk de binnentuin van Nieuwe Veste. Maar de moerbeibomen bleven bewaard en zijn inmiddels beschermde monumenten. In 1995 vormden de bomen zelfs het uitgangspunt voor de nieuwbouw van Nieuwe Veste, wat je terugziet in de ‘spriet’-achtige pilaren. Waar kun je beter van deze prachtige moerbeibomen genieten, dan met een hapje of drankje bij BOMEN. Tussen de boeken, de optredens en het Bredaplein is dit een bijzondere plek in Breda. Ook het fantastische terras is een verborgen parel!

Uitgestelde koffie

De eenvoudigste en meest orginele manier om je geluk te delen. Tegen een gereduceerde prijs van €1,00 kan je een (extra) bakje koffie afrekenen. Dat bakje noteren we en geven we vervolgens aan iemand die dat bakje goed kan gebruiken of niet kan veroorloven

Weggooien is jammer

Bij BOMEN werken we niet met zakjes of pakjes maar we trekken verse bouillon van groenten die net niet mooi genoeg zijn voor in een salade of broodje


Als we taart, sapjes of brood overhouden wat op de dag zelf nog goed te nuttigen is, maar voor morgen niet meer zo lekker: dan bieden we het aan aan de no waste app Too Good To GO.

Soms moeten we helaas wel iets weggooien, dan zorgen we dat we het afval maximaal scheiden.