Lenen

Als je een bibliotheekabonnement hebt, dan kun je eindeloos genieten van onze uitgebreide collectie. Met een ledenpas kun je materialen uit alle vestigingen van Bibliotheek Breda lenen. Je kunt deze zelf in één van onze vestigingen halen of de titel reserveren en ophalen in de vestiging van jouw keuze.

In onze catalogus kun je zoeken in de collectie van Bibliotheek Breda. Sommige materialen worden niet uitgeleend, maar liggen ter inzage in de bibliotheek. Om deze te bekijken, heb je geen ledenpas nodig.

Je kunt alle materialen die je hebt geleend uit onze collectie tijdens openingstijden inleveren bij elke Bredase bibliotheekvestiging en haal- & brengpunt.

Iguana Bibliotheek-app

Al je bibliotheekzaken regel je snel en makkelijk met de Iguana Bibliotheek app die je gratis kunt downloaden voor je smartphone.

Je kunt er o.a. mee zoeken in de catalogus, boeken reserveren en verlengen. Desgewenst ontvang je een melding als je boeken terug moeten naar de bibliotheek of als er een reservering voor je klaarstaat. 
Stel daarvoor de zogenaamde push-berichten in. 

Verder vind je er de adressen en actuele openingstijden van onze vestigingen en kun je je wachtwoord aanmaken of wijzigen

Boeken aanvragen en reserveren

Je kunt ook boeken reserveren of materialen lenen die wij niet in onze eigen collectie hebben. Je kunt via WorldCat Discovery bijvoorbeeld wetenschappelijke boeken lenen en via Landelijk lenen kun je landelijk boeken aanvragen. Op onze reserveren-pagina lees je hier alles over. 

Online Bibliotheek

Bij de online Bibliotheek zijn e-books en luisterboeken te leen. Van thrillers tot klassiekers en van non-fictie tot romans en jeugdboeken. 

Er kan bovendien op verschillende manieren worden gelezen en geluisterd. Via de app op telefoon of tablet, via de browser of op de e-reader.

Veelgestelde vragen

Ik wil gastlenen bij een andere bibliotheek. Hoe werkt dit?

Wil je graag een boek lenen, maar is deze niet beschikbaar in je bibliotheek? Werk of studeer je in een andere plaats dan waar je woont en wil je daar materialen uitzoeken? Maak dan gebruik van Landelijk gastlenen. Met je lenerspas van Bibliotheek Breda kun je in elke bibliotheek in Nederland boeken lenen.

Let op: woon je in gemeente Breda, maar heb je een pas van een andere bibliotheek? Dan kun je daarmee geen gebruik maken van deze service. 

Wil je toch lenen uit de collectie van Bibliotheek Breda? Schrijf je dan in bij Bibliotheek Breda. Dan kun je in Breda materialen lenen en bij andere bibliotheken als gastlener worden ingeschreven.