Voor studenten

Voor studenten is er bij Nieuwe Veste van alles te doen en te beleven. Wist je bijvoorbeeld dat je met je studentenpas korting krijgt op onze cursussen of op jouw kopje koffie bij horeca BOMEN?

Ontdek op deze pagina alles over onze kortingen en ons studentenaanbod! 

Studeren, leren en lezen


Nieuwe Veste heeft allerlei fijne studieplekken. Blokken voor je tentamen of werken aan je scriptie?We've got you covered!


Je profiteert daarnaast van 10% korting op jouw kopje koffie bij horeca BOMEN op vertoon van je studentenpas.


Naast een studieplek heeft Nieuwe Vest gratis WIFI, computerplekken en printers waar je gebruik van kunt maken. 

Bibliotheek

Kun jij niet genoeg krijgen van boeken? Studenten t/m 26 jaar krijgen € 15,- korting op onze bibliotheekabonnementen.

Voor slechts € 20,- per jaar kun je een Lekker Lezen-abonnement aanschaffen.

Profiteren van nog meer voordelen? Dan ga je voor een Optimaal Genieten-abonnement voor € 27,50 per jaar (op vertoon van je studentenkaart). 

In onze collectie kies je onder andere uit allerlei toffe Young Adult-boeken, online cursussen en tijdschriften.

Maken en doen

De Makersbase is dé creatieve werkplaats van Breda met een "Pay What You Want"-principe. Hier kun je jouw creatieve, technische of industriële ideeën uitwerken met behulp van moderne machines als een lasersnijder, vinyl plotter of 3d printer. Geen abonnement, lidmaatschap of dikke portemonnee nodig. Join de Maker Movement!

Speciaal voor Craft en Tech-liefhebbers zijn er de Craft Community en Tech Community:

Craft community

Iedere woensdag van 19.00 - 22.00 uur

Elke woensdagavond kun je in de Makerbase terecht om je craftskills te ontwikkelen. Samen met andere ‘crafters’ werk je aan je eigen project. Marjan van der Heijden, alias MissMantis Makers helpt je op weg, maar je leert ook van elkaar Je kunt aan de slag met de naaimachine, lockmachine, punchmachine, laser, 3d printer en natuurlijk met je eigen handen. Wij zorgen voor materialen en natuurlijk de apparatuur, maar neem gerust ook eigen spullen mee.

Tech community

Iedere donderdag van 19.00 - 22.00 uur

Elke week gaat een enthousiaste club aan de slag met verschillende technieken of challenges, waarbij experimenteren centraal staat.

Cursusaanbod voor studenten

Nieuwe Veste heeft allerlei toffe cursussen in huis voor studenten. Wil je nieuwe mensen leren kennen met dezelfde interesse? Iets nieuws leren of jezelf verder ontwikkelen?

Bekijk dan ons cursusaanbod voor studenten.


Pssst! Collegepashouders in de leeftijd van 21 tot en met 24 jaar krijgen een apart tarief voor muzieklessen bij Nieuwe Veste.