SNEQ

Het idee voor SNEQ is ontstaan vanuit een samenwerking tussen SMO,  Nieuwe Veste, Emmaus en Quiet Breda. We wilden een toegankelijke warme plek creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en zich creatief kunnen ontwikkelen. Ook als dit wat minder vanzelfsprekend is vanuit bijvoorbeeld je thuisbasis, opvoeding, cultuur of financiële mogelijkheden.

Zo is de creatieve ontmoetingsplek SNEQ in juni 2022 opengegaan voor een kop koffie, krant, boek of spelletje. Ook voor een goed gesprek, gratis workshop of inspirerende lezing kun je er terecht. Het is een plek waar creativiteit, inclusie en ontmoeting centraal staan. Inspiratie opdoen, een (nieuw) talent ontdekken of te netwerken. Een plek waar het voor iedereen gewoon is om samen cultuur te maken en wij als partners leren om samen met de doelgroep iets moois neer te zetten in Breda.


Denk aan een filmavond, een bakochtend of een gitaarles. Ook worden er gratis workshops gegeven, zoals zang, tekenen, fotografie en schilderen. Elke maand is er een ander programma. Ook zijn er gezellige inloopmomenten: je kunt dan gewoon binnen komen lopen voor een kop koffie of thee, een praatje of om samen creatief aan de slag gaan.

 

Waar en waarom?


Waar?

SNEQ is te vinden op Veilingkade 7 (naast Emmaus)

SNEQ Café: iedere zaterdag van 10.00 - 16.00 uur


Waarom?

Omdat kunst en creativiteit gezond is voor een mens, het brengt je plezier, het vergroot je eigenwaarde en empathie, brengt mensen samen en geeft je een bredere kijk op de wereld.

Met SNEQ, Cultuur voor iedereen, willen we een laagdrempelig cultureel aanbod creëren waarbij iedereen zich uitgenodigd voelt.

Contact met SNEQ

Gratis aanmelden voor activiteiten sneqbreda@gmail.com

Aanmelden vrijwilligers

Meehelpen? Vrijwilligers zijn van harte welkom! Stuur gerust een berichtje naar Irma Rens: i.rens@nieuweveste.nl

Bekijk de agenda van SNEQ

Ik heb een idee!

Ben jij een maker of heb je gewoon een leuk idee en wil je je creativiteit graag delen bij SNEQ. Of heb je een idee voor een activiteit of workshop? 


Laat het ons dan vooral weten door te mailen naar Irma Rens: i.rens@nieuweveste.nl. Samen kijken we naar de mogelijkheden om de plannen te realiseren. 

SNEQ is een initiatief van

SMO Breda

SMO Breda kan met SNEQ, Cultuur voor iedereen, meer creatieve activiteiten aanbieden aan een grotere doelgroep en daarmee de weg naar herstel ondersteunen en de kans op (terugval) tot dak- en thuisloosheid minimaliseren. Want door deelname aan culturele activiteiten ontplooien mensen hun talenten en nemen deel aan de samenleving.


Nieuwe Veste

Nieuwe Veste met kennis en ervaring op het gebied van taal, kunst - en creativiteitsontwikkeling draagt bij aan persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijk functioneren. Met de inzet van kunstenaars en vakdocenten van Nieuwe Veste wordt de kwaliteit van de culturele activiteiten die we willen ontwikkelen geborgd, zodat iedereen kan deelnemen aan kunst en cultuur en de individuele creatieve ontwikkeling centraal staat. Nieuwe Veste wil zich de komende jaren nog meer focussen op samenwerking met culturele en maatschappelijke organisaties in de domeinen zorg, welzijn en cultuur. Door deelname aan dit project kan Nieuwe Veste een groter deel van de burgers van Breda bereiken die zij kennis kunnen laten maken met taal, creativiteit en kunst.

Quiet Community Breda

Het is niet altijd zichtbaar, maar armoede is overal. Quiet Breda verbindt mensen in armoede (Members), bedrijven (Sponsoren) en particulieren (Supporters) in Breda. Samen armoede verzachten door elkaar te versterken. Wij geloven dat een samenleving steviger, gezonder en rijker wordt als we zorgen dat iedereen meetelt, ertoe doet. Dit versterkt eigenwaarde en daardoor kracht om te leven in plaats van te óverleven.


Emmaus Breda

Emmaus biedt een woon- en werkplek aan dak- en thuislozen die hun leven weer op de rails willen krijgen. Emmaus geeft mens en milieu een tweede kans met de opzet en exploitatie van tweedehands kringloopwinkels, met inzet van vrijwilligers en bewoners. Deze filosofie en inzet van Emmaus sluit direct aan bij de missie van SMO Breda: het ondersteunen van (dreigend) dak- en thuislozen als regulier burger bij het toewerken naar een zo volwaardig mogelijke participatie aan de samenleving. Ook Emmaus wil mensen zonder thuis, huis of houvast de kans bieden hun leven weer op de rails te krijgen. Met SNEQ, Cultuur voor iedereen kan Emmaus meer kwetsbare mensen ondersteunen.