Services en faciliteiten

Printservice Biebprinten

Wil je printen vanaf je laptop, telefoon of tablet? Dat kan via de dienst Biebprinten. Je hebt hiervoor twee dingen nodig: een bibliotheekpas of een gastbon en een account bij Biebprinten.

Een bestand printen?

1. Log in met je lenersnummer of gastbon op de site van Biebprinten, upload bestand en geef printopdracht

2. Ga naar een vestiging van Bibliotheek Breda / Nieuwe Veste, zet een tegoed op je bibliotheekpas of gastbon bij de betaalautomaat en print je bestand via de printzuil bij de printer door het scannen van je pas of gastbon.

Werkplekken met pc

De vestigingen Centrum, Noord en Zuid beschikken over PC’s met de volgende mogelijkheden:

  • Internet (gratis raadpleging voorgeselecteerde sites en databanken, overige sites tegen betaling)
  • E-mailen (alleen via eigen webmail)
  • Downloaden
  • Scannen
  • Printen (zwart/wit en kleur)
  • MS-office 2019 (Word, Excel, Powerpoint)
  • Opslag bestanden*

Om gebruik te maken van deze faciliteiten hoef je niet te beschikken over een bibliotheekabonnement. Een lidmaatschap geeft overigens wel een aanzienlijke korting op het gebruik van betaald internet.

* Bestanden die je bijvoorbeeld per mail hebt gedownload of die je via Office hebt aangemaakt kun je onder jouw persoonlijke inlog (bibliotheekpasnummer of gastnummer) opslaan. Deze bestanden zijn dan alleen toegankelijk via jouw persoonlijke inlog. Voor gastgebruikers is het van belang hetzelfde nummer te gebruiken om toegang tot de eigen bestanden te krijgen. 

Na de aanmaak- of opslagdatum blijven de bestanden zes maanden beschikbaar. Daarna worden ze automatisch definitief verwijderd en zijn dan ook niet meer terug te halen. Indien je een bestand toch langer wilt bewaren kun je het bestand op een eigen opslagmedium (USB-stick of Harddrive). 

Internet in de bibliotheek

Bezoekers kunnen bij onze vestigingen met hun eigen device (laptop, tablet, smartphone, e-reader, etc.) gratis toegang krijgen tot het internet via Hotspot Nieuwe Veste. Bevestig de gebruikersvoorwaarden en je bent meteen online. 

Daarnaast beschikken we over Publicroam (algemeen) en Eduroam (exclusief voor leerlingen en medewerkers van onderwijsinstellingen die hierop zijn aangesloten). De beschikbaarheid van draadloos internet is afgestemd op de openingstijden van onze locaties.