Nieuwe Veste werkt samen met

Volksuniversiteit Breda

Volksuniversiteit Breda biedt een groot aantal betaalbare cursussen, workshops en lezingen, die een bijdrage leveren aan je ontwikkeling of een leuke invulling geven aan je vrije tijd.

Stadsbeiaardier Breda

Stadsbeiaardier Breda en de toren van de grote kerk. Breda heeft al eeuwen lang een stadsbeiaardier in dienst. Zogezegd op hoog niveau, want stadsbeiaardier Paul Maassen speelt ter hoogte van de wijzerplaten van de toren van de Grote Kerk op 65 meter hoogte. Vanaf mei tot en met augustus op vrijdag speelt de beiaardier ook op het Heuvelcarillon.

Erasmusplus-projecten - Art As Leverage

Op welke manier kan creativiteit bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling bij het behalen van levensdoelen en basisvaardigheden?

In Europa hebben meer dan 55 miljoen mensen tussen de 15 en 65 jaar moeite met lezen en werken met de computer. Uit onderzoek blijkt dat je creativiteit nodig hebt om deze basisvaardigheden te ontwikkelen. Daarom werkten we met partners uit België en Duitsland aan de kracht van creativiteit als basisvaardigheid binnen het volwassenonderwijs.

Opgedane kennis delen we op Europees niveau via Art as Leverage. Door deze kennis toe te passen vergroten we de kans op werk en stimuleren we onafhankelijkheid en persoonlijke groei. Op internationaal niveau werkt Nieuwe Veste in verschillende Erasmusplus-projecten samen.

Sport- en Cultuurintro Breda

Sport en cultuur dragen positief bij aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Maak daarom gebruik van de proeflessen die online staan en laat je kind(eren) kennis maken met het grote sport- en cultuuraanbod in Breda. De meeste activiteiten zijn gratis en voor sommige activiteiten betaal je een kleine bijdrage.

Kober kunst bso Vestetuin

​Een unieke combinatie van opvang en creatieve cursussen: bij Kunstbso Vestetuin, van kinderopvangorganisatie Kober, maken kinderen gebruik van het cursusaanbod van Nieuwe Veste onder BSO tijd. Op deze manier bieden we kinderen culturele, creatieve en kunstzinnige ontwikkelingsmogelijkheden, in combinatie met opvang voor en na de les. In een speciaal ingerichte inspirerende ruimte vangen pedagogisch medewerkers van Kober de kinderen op na de schooldag. Ook na de cursus spelen of relaxen de kinderen nog in de groepsruimte. De medewerkers van de BSO zijn zelf ook muzikaal en creatief.

De Ader

Het samenzijn in de wijk vergroten door samen te dansen. Zo wordt de afstand tussen bewoners letterlijk en figuurlijk verkleind. Vanaf januari 2023 wordt op verschillende locaties in Breda Zuid-West gedanst door jong en oud binnen het dansproject De Ader. Ruim 80 bewoners doen ondertussen mee en elke week komen er nieuwe dansers bij. Het is geweldig om te zien hoe er beweging in een wijk kan ontstaan door te doen en te beginnen met dans. Samen kijken waar het bloed wil kruipen en dat ruimte geven.

De Ader is een samenwerking tussen Dansnest, wijkbewoners, Surplus Welzijn, WIJ begint bij jou, studenten en docenten van BUas en Nieuwe Veste.