Nieuwe Veste

Schrijven

SchrijvenIedereen kan schrijven
Iedereen schrijft iedere dag. Een boodschappenlijstje, een e-mail, teksten op je werk. Maar een gedicht schrijven? Of een kort verhaal of column? Doe je dat wel eens? Het leuke is: iedereen kan het! Zeker als je weet hoe het moet. Ontdek de kracht van woorden en het plezier van schrijven.

Zowel beginnende als gevorderde schrijvers kunnen bij Nieuwe Veste terecht. Weet je niet waar te beginnen? Een schrijfcursus helpt je over de drempel. Schrijf je al langer, maar zoek je nieuwe impulsen? Een schrijfcursus houdt je scherp. Elke les krijg je een opdracht waarmee je meteen aan de slag gaat. Ook krijg je wekelijks een opdracht mee voor thuis. Je doet ideeën op, leert technieken en krijgt feedback. Zo ontwikkel je spelenderwijs je talent.

Voor iedereen een cursus
Wil je de breedte en de diepte in en je schrijven echt een boost geven? Kies dan de lange cursus Creatief Schrijven. Beginnende en meer ervaren schrijvers dompelen zich een seizoen lang onder in een bad van literaire stijlen en uitdagende schrijfopdrachten. Korte verhalen, gedichten, dialogen, spanning of sterven op papier: het komt allemaal voorbij.

In de cursussen Kort verhaal ga je aan de slag met een eigen verhaal. Waar begin je? Wie zijn je personages? Hoe ontwikkel je de plot? Je krijgt schrijfopdrachten waarmee je letterlijk en figuurlijk op verhaal komt.

Heb je een vraag of wil je advies? Neem contact op met de leerlingenadministratie van Nieuwe Veste. We helpen je graag om een cursus te zoeken die bij jou past! Is een cursus al gestart? Als er nog plaats is, is het vaak mogelijk om nog in te stromen.

Samen creëren en realiseren
Alle docenten die bij Nieuwe Veste werken, zijn professionals en hebben hun eigen specifieke kwaliteiten. Zij leren je precies de benodigde vaardigheden én stimuleren je om een benadering te ontwikkelen. Er is veel aandacht voor het maakproces, maar je bespreekt ook het werk van bekende schrijvers en van medecursisten. Het ontmoeten van andere deelnemers is dus niet alleen plezierig, maar ook inspirerend! Bij een aantal cursussen behoort bovendien een excursie of werkdag tot het programma.

En wil je jouw werk echt tot leven laten komen en delen met anderen? Nieuwe Veste organiseert regelmatig presentaties en tentoonstellingen, zowel in ons pand als daarbuiten.

Bekijk alle schrijfcursussen.