Over ons » Cursussen en lessen » Schrijven

Schrijven

SchrijvenSchrijven is leuk en je kunt altijd en overal schrijven. En over van alles en nog wat. Je verzint en begint. Fantasie, werkelijkheid, op papier laat je het allemaal bestaan en ontstaan. Dat is creatief schrijven. In een gedicht of een verhaal, in een column of een theaterdialoog: op papier ben jij de baas.

Iedereen kan schrijven
Het mooie aan Creatief schrijven is dat iedereen het kan of kan leren. Of je nu wilt kijken of schrijven iets voor jou is, of als je ‘je hele leven’ al schrijft.
Volg een schrijfcursus en je ontdekt onverwachte talenten in jezelf. Je maakt kennis met nieuwe manieren van schrijven en leert van je collega-schrijvers in de groep. Ga aan de slag met grappige of pittige schrijfopdrachten. Laat je verrassen door wat er op papier komt.

Je hoeft geen rijke fantasie te hebben of een groots en meeslepend leven te leiden om te kunnen schrijven. Je schrijft over dichtbije dingen. Over dingen die je zelf hebt meegemaakt. Laat de wereldvrede of de universele liefde links liggen en schrijf over de kat van de buren of over die collega op het werk. Dat is je inspiratie, daarmee ga je aan de slag. En dan blijkt dat dat prachtig mooie dingen oplevert.

Een schrijfcursus geeft je inspiratie en nieuwe ideeën. De docent houdt je een bot voor en is tegelijk een stok achter de deur. In de lessen krijg je schrijfopdrachten waar je direct of thuis mee aan de slag kunt. Je associeert bij beelden, muziek, kunst. Je imiteert ‘echte’ schrijvers of laat je inspireren door hun werk.
“Ik raak door deze cursus alleen maar meer gemotiveerd om verder te gaan met schrijven”
Voor iedereen een cursus
Wil je ontdekken of schrijven iets voor jou is? Kies dan de cursus Proeven van Creatief Schrijven en je wordt ondergedompeld in een bad van literaire stijlen en uitdagende schrijfopdrachten. Korte verhalen, gedichten, dialogen, spanning of sterven op papier: het komt allemaal voorbij. In de cursus Kort verhaal ga je aan de slag met een eigen verhaal. Waar begin je? Wie zijn je personages? Hoe ontwikkel je de plot? Je krijgt schrijfopdrachten waarmee je letterlijk en figuurlijk op verhaal komt.

En wil je jouw werk echt tot leven laten komen en delen met anderen? Nieuwe Veste organiseert regelmatig presentaties en tentoonstellingen, zowel in ons pand als daarbuiten.

Overzicht cursussen Schrijven