Over ons » Magazine Verrassend Nieuwe Veste » Winterrecept Horeca BOMEN

Winterrecept Horeca BOMEN

Heb je wat te vieren deze winter? Bak dan deze Sachertorte 2.0, een Weense chocoladecake. Het recept is van ons eigen café BOMEN. Benieuwd hoe je hem zelf kunt maken? Bekijk hier het recept.
 

Wat heb je nodig?

 
Voor de taart
175 gram boter, op kamertemperatuur
140 gram poedersuiker
1 eetlepel vanille-extract
1 klein beetje zout
6 eidooiers
6 eiwitten (het eiwit van 6 eieren)
175 gram chocolade-callets (kleine chocolade-bolletjes)
175 gram bakkersbloem
110 gram witte basterdsuiker
220 gram jam

Tip: Je kunt de taart ook vullen met chocolademousse, in plaats van jam.

Voor het glazuur/de afwerking
200 gram chocolade-callets (kleine ronde chocolade-bolletjes)
100 gram gemengd rood fruit
Een paar muntblaadjes
100 ml kookroom

In de keuken
Een oven
Een springvorm van 24 centimeter doorsnede
Een pan
Een schaal of kom die op de pan past
Een mixer
Een spatel
Ovenrooster en bakpapier
 

Het recept stap voor stap

 
1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Voor een heteluchtoven is dit 150 graden.
2. Klop de boter luchtig, samen met de poedersuiker, het vanille-extract en wat zout.
3. Doe één voor één de eidooiers erbij.
4. Klop het mengsel ongeveer 6 minuten.
5. Smelt de chocola au-bain-marie
6. Doe de chocola bij je mengsel en roer het door elkaar met een spatel.

Afbeelding 1
7. Zet het mengsel even opzij.
8. Klop de eiwitten luchtig en voeg de basterdsuiker toe tot je pieken krijgt.

Afbeelding 2
9. Meng je bakkersbloem en opgeklopte eiwitten voor­zichtig door je chocolademengsel, tot het een glad beslag is.

Afbeelding 3
10. Doe je beslag in de ingevette springvorm en bak de taart 45 minuten.

Afbeelding 4
11. Laat de taart afkoelen in de koelkast. Na ongeveer een uur is de taart koud genoeg.

Afbeelding 5
Afwerking:
12. Snijd de taart doormidden en smeer de onderste helft in met een dikke laag jam.

Afbeelding 6
13. Leg de helften weer netjes op elkaar.
14. Leg de taart op een rooster, met daaronder een bakplaat of bakpapier om de choco­la op te vangen.

Maak het glazuur:
Afbeelding 7
15. Smelt de chocola voor het glazuur au-bain-marie en doe de kookroom erbij.
16. Giet het mengsel in een keer over de afgekoelde taart. Zorg dat de taart goed bedekt is. Zet de taart in de koeling en laat de chocola hard worden.

Afbeelding 8
17. Bestrooi de taart met wat poedersuiker en/of leg rood fruit op de taart.

 
Smakelijk eten!