Terug

Bibliotheek Noord heeft een Menstruatieproducten Uitgiften Punt

Bibliotheek Noord heeft sinds kort een Menstruatieproducten Uitgifte Punt (MUP). Niet iedereen heeft geld voor maandverband en tampons. Een MUP helpt meiden en vrouwen aan menstruatieproducten.

De bibliotheek is gestart met het uitdelen van gratis menstruatieproducten. In Nederland heeft 1 op de 10 jonge meiden en vrouwen niet altijd geld voor maandverband of tampons. De bibliotheek ontvangt producten van het Armoedefonds om deze personen in Breda te helpen.

Geen luxe maar noodzaak

Hygiƫne moet geen luxe zijn, maar voor iedereen mogelijk.

Dat vindt woordvoerder Penny van Laarhoven van het Armoedefonds. Bij deze woorden sluit Nieuwe Veste zich graag aan. 


Steun van mensen en organisaties

Via de uitgiftepunten worden maandverband, tampons en inlegkruisjes verstrekt aan jonge meiden en vrouwen. Sinds het Armoedefonds is gestart met de actie, is er al veel steun gekomen van mensen en organisaties. Vrouwen halen hun toiletkastjes leeg en sturen de producten op die ze niet meer gebruiken en er worden menstruatieproducten gekocht en ingezameld.


Rieten mand
In Bibliotheek Noord vind je een rieten mand met maandverband, tampons en inlegkruisjes in het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) huisje. 

Uitgiftepunten
De overige uitgiftepunten liggen verspreid over heel Nederland en zijn vaak lokale (hulp)initiatieven die hun organisatie of locatie ter beschikking stellen om de gratis producten aan te bieden. Voorbeelden van uitgiftepunten zijn scholen, buurthuizen, voedselhulporganisaties en weggeefkastjes.

Zelf producten inzamelen

Het Armoedefonds gaat de komende tijd door met het uitbreiden van het aantal uitgiftepunten. Mensen kunnen de actie ondersteunen door zelf producten in te zamelen en naar het Armoedefonds op te sturen. 

Website Armoedefonds