Beeldlokaal 15 jaar kunsteducatie! Nieuw aanbod voor 2024-2025

Groep ½ | Stippenmania
Voor de kleuters hebben we Stippenmania op het programma staan. Dit is een heel tof beeldend lesprogramma waar de leerlingen samenwerken aan een groot stippenkunstwerk. Twee kunstvakdocenten komen in de groepen 1-2. De leerlingen worden meegenomen in het verhaal van Yayoi Kusama en werken met drie beeldende technieken aan een kunstwerk. Hierna reflecteren we samen het gemaakte werk. Dit lesprogramma is een ware energizer!

Zie Educatiewijzerbreda


Groep 5/6 | De Vensterbankshow
De Vensterbankshow is een social art project. De leerlingen lopen een route door de buurt van de school en spotten vensterbanken. Voor welke vensterbank uit de buurt willen de ontwerpteams een kunstzinnig voorwerp maken? De leerlingen leren samenwerken, organiseren, creatief ontwerpen en bouwen. De leerlingen krijgen veel vrijheid de kunstvakdocenten van Beeldlokaal begeleiden dit lesprogramma gedurende twee dagdelen.

Zie Educatiewijzerbreda


Groep 7/8 Het WaT Lab
Het WaT Lab is een interdisciplinair lesprogramma waar wetenschap, kunst en techniek samenkomen. De leerlingen van groep 5/8 ontwerpen al onderzoekend een kettingreactie. De opdracht luidt: Ontwerp een kettingreactie met een eigen geluid! De leerlingen werken samen met gebruik van unieke materialen aan het bouwen van de kettingreactie. In het lesprogramma krijgen ze informatie over hoe je een kettingreactie kunt ontwerpen. Het bouwen is een uitdagende taak! De kunstvakdocenten nemen de materialen mee en begeleiden de leerlingen.

Zie Educatiewijzerbreda


Alle lesprogramma’s zijn te reserveren via de KCE gids.