Online Bibliotheek

Bij de online Bibliotheek zijn e-books en luisterboeken te leen. Van thrillers tot klassiekers en van non-fictie tot romans en jeugdboeken. Er kan bovendien op verschillende manieren worden gelezen en geluisterd. Via de app op telefoon of tablet, via de browser of op de e-reader. De online Bibliotheek bevat:

  • ca. 41.000 e-books
  • ruim 13.000 luisterboeken
  • 25 tijdschrifttitels, waaronder AutoWeek, Margriet en Tina.

Ook heeft de online Bibliotheek een ruim aanbod van online cursussen en trainingen

Denk aan leren programmeren, fotograferen en vormgeven.

Lenen van e-books en luisterboeken met een volwassenenabonnement.

Bij een Optimaal Genieten abonnement kan een bibliotheeklid met een geldige pas 10 luisterboeken en 10 e-books per 3 weken lenen. Volwassenen kunnen alle materialen uit de Online Bibliotheek lenen. Jeugdleners lenen titels voor jeugd tot 18 jaar.Lenen van e-books en luisterboeken met een jeugdabonnement (voor jeugd tot 18 jaar).

Na het inloggen op de Online Bibliotheek met een jeugdabonnement zie je in de app alleen de titels die je daadwerkelijk kunt lenen.


Lenen van e-books en luisterboeken met een jeugdabonnement (tot 18 jaar).

  • Jeugdleden mogen 10 e-books en 10 luisterboeken tegelijk lenen, met een leentermijn van 3 weken. Hierbij kunnen ze kiezen uit:
  • alle jeugdtitels non-fictie & fictie (t/m D-boeken)
  • alle Lezen voor de lijst-titels
  • alle oorspronkelijk Nederlandstalige romans van uitgeverij De Bezige Bij, uitgeverij Cossee, uitgeverij De Kring, uitgeverij Van Oorschot, Overamstel Uitgevers (Carrera, Hollands Diep, Moon, House of Books, Horizon), Koninklijke Bibliotheek, Singel Uitgeverijen (Arbeiderspers, Querido, Nijgh & Van Ditmar)


Lenen via de Bibliotheek- app

In de Bibliotheek-app moet je direct inloggen. Log je in met een jeugdabonnement dan zie je alleen de titels die je ook daadwerkelijk mag lenen.

 

Lenen via de website van de online Bibliotheek

Op de website zijn de jeugdpagina’s uitgebreid. Hier worden alleen titels getoond die ook daadwerkelijk met een jeugdlidmaatschap te leen zijn.

Als jeugdleden, bijvoorbeeld via zoeken, uitkomen op een boek dat niet te leen is met een jeugdabonnement dan krijgen zij voortaan een melding dat de titel niet te leen is met hun abonnement.


Thuisgebruik databanken

Al geruime tijd bieden bibliotheken toegang tot databanken die voorheen vrijwel alleen in de bibliotheken zelf waren te raadplegen. Een overzicht van deze Databanken staat elders op deze pagina.  De databanken met de vermelding Thuisgebruik mogelijk zijn ook buiten de bibliotheek toegankelijk voor bibliotheekleden met een geldige bibliotheekpas. 


Hoe werkt thuisgebruik?
Selecteer een databank door deze aan te klikken. Er wordt vervolgens om een inlog gevraagd. Selecteer Pasnummer en vul je pasnummer en zelfgekozen wachtwoord in. Dit zijn dezelfde gegevens die je gebruikt voor inloggen op onze site.
Wanneer het inloggen is gelukt krijg je toegang tot de desbetreffende databank.

Mocht je vragen hierover hebben of lukt het inloggen niet, neem dan contact op met info@nieuweveste.nl

Pressreader

Kranten en tijdschriften uit meer dan 100 landen en in 60 talen.

Van The Washington Post, El Pais en Elle Decoration tot Auto Review, Pressreader bevat voor iedereen interessante titels.

Hoe werkt het?
PressReader is beschikbaar op alle publieksPC's van Nieuwe Veste bibliotheek.  Je kunt direct beginnen met het lezen van kranten en tijdschriften.


Thuis of onderweg
Het is ook mogelijk om de meer dan 7.500 kranten- en tijdschrifttitels uit PressReader thuis of onderweg te lezen op jouw eigen laptop, smartphone of tablet. In sommige gevallen kan een uitgave niet beschikbaar zijn omdat de uitgever deze niet hiervoor heeft vrij gegeven. De desbetreffende titel is dan ook niet via de app of website te vinden en is dan alleen in de bibliotheek te lezen.


Smartphone of tablet
Installeer op smartphone of tablet daarvoor de speciale Pressreader App (Androïd en iOS). Maak in de bibliotheek contact met de bezoekerswifi (hotspot nieuwe veste, eduroam en publicroam)

Bezoek daarna de Pressreader website of open de app. Je kan dan een week lang overal alle kranten en tijdschriften lezen en downloaden.


Laptop
Maak in de bibliotheek contact met de bezoekerswifi (hotspot nieuwe veste, eduroam en publicroamen bezoek daarna www.pressreader.com. Je kan dan een week lang overal alle kranten en tijdschriften lezen en downloaden.


Uitlegvideo

Databanken

VOLWASSENEN

Bibliotheek.nl
De toegangsdeur tot elke openbare bibliotheek in Nederland.
 

E-Books eregalerij
bevat een selectie van 25 meesterwerken van schrijvers uit Het Pantheon, de permanente tentoonstelling in het Letterkundig Museum met hoogtepunten uit 1.000 jaar Nederlandstalige literatuur.


Geheugen
Honderdduizenden prachtige afbeeldingen van kunstwerken, fotografie en design uit meer dan 100 Nederlandse musea, archieven en bibliotheken.


Koninklijke Bibliotheek Digitale Bronnen
Databanken, catalogi en websites geselecteerd door de KB. Databanken zijn deels vrij toegankelijk of alleen via lidmaatschap Koninklijke Bibliotheek.

Literatuurgeschiedenis
Ontdek de geschiedenis van de Nederlandstalige literatuur

Literom (thuisgebruik mogelijk)
Verzameling recensies over Nederlandstalige literatuur, die zijn verschenen in Nederlandse en Vlaamse dag- en weekbladen.

Muziekweb Luister (alleen in de bibliotheek)
Beluister de muziek-collectie van Centrale Discotheek Rotterdam.

Online Bibliotheek 
Op deze website vind je e-books, luisterboeken en meer....

Passend lezen
Met Passend Lezen kunnen Bibliotheekleden met een leesbeperking via streaming op de computer gesproken boeken uit de collectie van Bibliotheekservice Passend Lezen beluisteren.

PressReader (thuisgebruik mogelijk)
Lees online meer dan 7.500 internationale kranten en tijdschriften, verdeeld over ruim 100 landen in 54 talen. Fulltext met een archief tot 365 dagen

Theorie.nl  (thuisgebruik mogelijk)
Oefenen en leren voor je rijbewijs d.m.v. het maken van complete oefenexamens.

Uittrekselbank (thuisgebruik mogelijk)
Uittreksels en informatie over auteurs

Worldcat
Wereldwijd zoeken in bibliotheekcatalogi

JEUGD

Bereslim (thuisgebruik mogelijk)
Interactieve animatiefilms van bekende prentenboeken.

Jeugdbibibliotheek
Inspiratie, tips en ideeën over lezen voor 9-12 jaar.


(Jeugd)uittrekselbank (thuisgebruik mogelijk)
Honderden uittreksels van (jeugd)boeken en auteursportretten van (jeugdboeken)schrijvers.


Junior Einstein (thuisgebruik mogelijk)
Junior Einstein biedt een aantrekkelijke en complete online oefenomgeving, die perfect aansluit bij het onderwijs op de basisschool.


De Voorleeshoek (thuisgebruik mogelijk)
Bevat honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar: leuk voor in de Bibliotheek en handig voor thuis.
Er is voor iedere leeftijdscategorie en elk thema wel een leuk boek te ontdekken.

Yoleo (inlog met jeugdbibliotheekpas0
Biedt kinderen van ca. 8 - 12 jaar ondersteuning bij het zelfstandig lezen


Basisvaardigheden
Broekriem
DeBroekriem ondersteunt bibliotheken bij de verkenning van hun rol op het thema 'werk' in het sociale domein. 


Digisterker (aanvraag via digisterker)
Leer werken met de e-overheid

Levende Sollicitatiegids
Met de Levende Sollicitatiegids worden bibliotheken ondersteund om hun activiteiten voor werkzoekenden verder te ontwikkelen of om deze op te zetten.
 

Oefenen.nl (persoonlijke inlog vereist)
Startpunt voor mensen die intractief hun basisvaardigheden (taal, rekenen, internet en omgaan met geld) willen verbeteren