Digitale prentenboeken en voorleesfilmpjes

Voorleesfilmpjes prikkelen de zintuigen en nemen je mee in een bijzonder verhaal. Wist je dat je met je abonnement bij Bibliotheek Breda gratis voorleesfilmpjes kan kijken?


Met je bibliotheekpas kun je ook gratis inloggen bij Bereslim en De voorleeshoek voor nog meer digitale voorleesverhalen. Ook SchoolTV stelt heel veel voorleesfilmpjes gratis digitaal beschikbaar.


Wil je samen met je kind actief aan de slag met een leuk prentenboek bij Bereslim of De voorleeshoek? In De digitale voorleestassen vind je tips voor leuke opdrachten met de online prentenboeken. Zo kun je samen met je dreumes, peuter of kleuter oefenen met taal.

Om het (voor)leesplezier in meertalige gezinnen te stimuleren, zijn er honderd voorleesfilmpjes in het Marokkaans-Arabisch, Syrisch-Arabisch, Pools en Turks beschikbaar gesteld via Jeugdbibliotheek.nl.
De filmpjes zijn ontwikkeld om kinderen die opgroeien in meertalige gezinnen te voorzien van extra taalaanbod in hun thuistaal, wat hen weer helpt bij het leren van hun schooltaal, het Nederlands.