BoekStart

Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen én verhalen vertellen. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling. Vroegtijdig in aanraking komen met rijke taal geeft kinderen een belangrijke basis in hun verdere ontwikkeling.

Genoeg reden om op tijd te beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar samen met hun ouders van boeken laat genieten.


Als je baby ongeveer 3 maanden is krijg je van de gemeente of het consultatiebureau een speciale waardebon voor het BoekStartkoffertje. Ga met deze bon naar Bibliotheek Breda en maak je baby lid van de bibliotheek. Als je dit doet voor je kind 18 maanden is ontvang je het mooie oranje BoekStartkoffertje. Heb je de bon (nog) niet ontvangen? In de bibliotheek zelf kun je de bon ook invullen.


In het BoekStartkoffertje zitten twee leuke boekjes. Deze boekjes wisselen elk half jaar. BoekStart heeft bij ieder boekje handige en leuke voorleestips verzameld.


Via BoekStart lees je meer over de ontwikkeling van je kind en hoe je samen een boekje kan lezen.

Voorlezen kan overal!

Gregory Sedoc leest zijn dochter Emily voor. Voorlezen kan overal, ook naast de atletiekbaan.


Alle momenten samen met je kindje is waardevolle tijd. Met een boek erbij ontspan je gemakkelijk en raak je vanzelf aan de praat. Dat kan thuis, maar ook bij opa en oma, op het strand of als jullie op stap gaan in de trein of in de wachtruimte bij de dokter. Met een boek in de tas kan voorlezen overal.


Wil je weten hoe Marlijn Weerdenburg en Tom Groot hun kinderen voorlezen? Bekijk de video's via de onderstaande links.

 

 

BoekStart E-magazine

Een aantal keren per jaar geeft BoekStart het E-magazine 'BoekStart voor jou!' uit. Een interessant magazine met de nieuwste boeken, tips over voorlezen en multimedia.


Ook vind je links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites. Speciaal voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 4 jaar.