Voorlezen in de biblitheek

Iedere woensdagmiddag wordt er van 14.30 - 15.30 uur voorgelezen in de bibliotheek! Kinderen tussen de 3 en 6 jaar en hun (groot)ouders zijn van harte welkom om te komen luisteren.


Het is voor kinderen leuk als er wordt voorgelezen en voor (groot)ouders leuk om samen met je kind of kleinkind te doen. Dit plezier merk je tijdens het voorlezen in de bibliotheek. Ook laten we ouders voorbeelden zien van hoe je kunt voorlezen.


Er worden boeken voorgelezen die actueel zijn, maar ook boeken die niet zo vanzelfsprekend zijn. Kom langs, laat je verrassen en geniet samen met je kind van een bijzonder verhaal.

Kiekeboek! - voor baby's

Tijdens Kiekeboek! laten we je de laatste vrijdag van de maand in Bibliotheek Centrum zien hoe je met de mooiste babyboekjes, liedjes en spelletjes al vanaf de eerste maanden kunt werken aan de taalontwikkeling van je kindje.


Zo geef je je baby een vliegende start. Een knus en leerzaam moment voor jou en je baby.

Pretletters - voor dreumesen

De wereld van een dreumes wordt steeds groter; het zijn echte onderzoekers. En deze wereld kun je met je kind verder ontdekken door voor te lezen.


Kom samen met je dreumes in de bibliotheek genieten van de mooiste prentenboeken tijdens Pretletters. Één keer per maand (derde vrijdag) wordt er speciaal voorgelezen voor kinderen in de dreumesleeftijd. 

Peuterpret - voor peuters


Bij Nieuwe Veste kun je iedere tweede woensdag van de maand in Bibliotheek Centrum met je peuter luisteren naar een mooi prentenboek.


Daarna gaan we creatief aan de slag. We knutselen, zingen, spelen toneel, dansen of doen een speurtocht. Laat je verrassen!