Kortingsregelingen

Korting op cursussen en lessen met een Bredapas

Regelingen

Krijg ik korting met een Bredapas?

BredaPashouders vanaf 18 jaar krijgen 50% korting op het gehele aanbod van cursussen en lessen bij Nieuwe Veste. Daarnaast vergoed de gemeente tot maximaal € 75,- per persoon per kalenderjaar. Een bibliotheekabonnement is zelfs helemaal gratis.

Wat moet ik doen om korting op lessen en cursussen te krijgen met mijn BredaPas?

Je kunt je BredaPas tot uiterlijk 15 dagen voor aanvang van de lessen/cursus laten zien bij de receptie en/of leerlingenadministratie van Nieuwe Veste. Ná 15 dagen voor aanvang van de lessen/cursus kun je alsnog de 50% korting krijgen met je BredaPas. In dat geval worden er € 25,00 administratiekosten in rekening gebracht. Heb je je Bredapas dit kalenderjaar al laten zien, dan is dit bij inschrijving niet opnieuw nodig.

Ik heb een Bredapas. Toch staat er geen Bredapaskorting op de factuur. Hoe kan dat?

Je moet je Bredapas bij Nieuwe Veste laten zien. Als je dat (nog) niet hebt gedaan, krijg je geen BredaPas korting.

De Bredapaskorting voor kinderen is vervallen, wat moet ik nu doen om korting op lessen en cursussen van 4 tot 18 jarigen te krijgen?

Uw dochter wil breakdancen, uw zoon wil leren drummen maar u heeft geen idee waar u het geld vandaan moet halen. Misschien kan het Jeugdcultuurfonds Breda helpen!

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is er voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit gezinnen met een minimum inkomen. Het Jeugdcultuurfonds betaalt het lesgeld of een bijdrage in de benodigde attributen, zoals instrumenten of dansschoenen, tot een maximum van 450 euro per kind, per 12 maanden. De aanvraag voor een bijdrage kunt u niet zelf doen, die wordt gedaan door een intermediair: een tussenpersoon die professional betrokken is bij de opvoeding of begeleiding van het kind. Intermediairs zijn te vinden op scholen (de leraar/mentor of een medewerker van het Centrum voor Jeugd en Gezin), bij maatschappelijk werk, in wijkteams, bij Jeugdzorg of stichting Leergeld Breda. Als de aanvraag goedgekeurd is, wordt het lesgeld direct betaald aan de lesgever (Nieuwe Veste).


Voor mogelijkheden, kijk op Jeugdfonds Sport & Cultuur

Er kan van één kortingsmogelijkheid gebruik worden gemaakt. Combinaties van kortingen zijn niet mogelijk.

Krijg ik korting met een collegepas?

Collegepashouders mbo, hbo en universitair in de leeftijd van 21 tot en met 24 jaar krijgen een apart tarief voor muzieklessen bij Nieuwe Veste. Ook krijg je € 15,- korting op een bibliotheekabonnement. 

 

Ik zit bij de harmonie of fanfare, krijg ik dan korting op muzieklessen?

Inwoners van Breda die lid zijn van een Bredase vereniging ontvangen 25% korting op de lestarieven. Woon je in Breda en ga je verhuizen naar een gemeente daarbuiten? Dan kun je het lopende seizoen afmaken met de kortingsregelingen die op dat moment van toepassing zijn. Het hierop volgende seizoen vervalt de hafa korting. Ben je bij aanvang van het nieuwe seizoen 21 jaar, dan vervallen alle kortingen.

Jeugdfonds sport- en cultuur

Als er thuis niet voldoende geld is om een creatieve cursus te volgen, helpt het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda. Want cultuur is tenslotte voor iedereen! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt het lesgeld voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is voor muziekles, dans, theater, of een andere creatieve les. Het fonds kan ook een bijdrage leveren in benodigde attributen, zoals instrumenten of dansschoenen, tot een maximum van € 425,- per kind/per jaar.

Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. Aanvragen voor een bijdrage worden gedaan door een intermediair: bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, sociaal wijkteam of schuldhulpverlener.

Een uitzondering op bovenstaande regel is van toepassing op houders van een Bredapas. Zij kunnen zelf voor hun kinderen een aanvraag doen via de site van Sam&voorallekinderen.nl.