Terug

Blokfluitgroep (groep 4, 5 en 6)

“Een ideaal instrument om mee te beginnen: handzaam en niet duur.” Dat hoor je over de blokfluit, en dat is waar. Maar dit instrument heeft ook zijn eigen charme. De blokfluit bestaat in acht verschillende soorten, van zestien centimeter tot twee meter. Je kunt er volksmuziek mee spelen en prachtige stukken uit de Renaissance en Barok.


Groepsles
Leerlingen uit groep 4, 5 en 6 van de basisschool kunnen starten in blokfluitgroepen. Je kunt je inschrijven voor blokfluitgroep A (beginners) of B (vervolg). Blokfluitgroep A: minimaal drie leerlingen in 30 minuten les, maximaal zes leerlingen in 60 minuten. In het tweede jaar kun je kiezen voor blokfluitgroep B of de reguliere stroom. Blokfluitgroep B: minimaal twee leerlingen in 30 minuten les, maximaal vier leerlingen in 60 minuten. Inschrijven voor blokfluitgroep A of B kan slechts één keer. Mocht het nu zijn dat zich voor het eerste jaar maar twee leerlingen melden, dan kan in overleg met betrokkenen gekozen worden voor blokfluitgroep B met het daarbij behorende lesgeldtarief. Het jaar daarop kan dan niet meer gekozen worden voor blokfluitgroep A doch uitsluitend voor blokfluitgroep B of de reguliere stroom.

Lesmateriaal
Het lesgeven gebeurt aan de hand van het Engelse of Barok-systeem, zodat de overstap naar een ander type blokfluit voor de leerling geen probleem oplevert.

Aanschaf instrument
Wij adviseren je in overleg met de docent een blokfluit aan te schaffen. Muziek (blokfluit) onderwijs traint o.a. het gehoor. Daarom adviseren wij onderstaande blokfluiten. Op internet vindt u andere meningen.
Sopraanblokfluiten voor de beginnende leerling.
Hout: Merk Moeck, type rondo ± € 95,- / Merk Mollenhauer, type droomfluit ± € 120,- / Merk Aura, type dubbelboring ± € 40,-
Kunststof kop met houten onderstuk: Merk Mollenhauer, type droomfluit ± € 50,-
Kunststof: Merk Mollenhauer, type droomfluit ± € 30,-
Blokfluiten met duitse boring worden niet op de lessen gebruikt. Voor de blokfluiten in het hogere segment mag je gerust contact opnemen met de blokfluitdocenten van Nieuwe Veste.

Ensemble
Voor gevorderde leerlingen is er het blokfluit ensemble “Fortezza”. Van deelnemers aan dit ensemble wordt verwacht dat zij ook nog blokfluitles hebben op Nieuwe Veste centrum voor de kunsten (of elders).

Lesplaatsen
Dependances: De Kievitsloop in de Haagse Beemden, de Rosmolen in Ulvenhout, Sinte Maerte in Princenhage en 't Klooster in Bavel.

Wanneer is deze cursus?

Ma 4 september
Voldoende
Omschrijving Blokfluitgroep A/B
Niveau Beginner, Vervolg, Gevorderd
Periode 4 sep. 2023 tot 1 jul. 2024
Leeftijd 8 tot 10 jaar
Aantal lessen 36
Beschikbaarheid Voldoende
Kosten €300,00
Prijs per les €8,33

Waar is deze cursus?

Blokfluitgroep (groep 4, 5 en 6)