Terug

Dans 50+

Dansen houdt je jong en fit, niet alleen fysiek maar ook mentaal.

Elke les begint met een gezamenlijke warm-up en enkele dansante oefeningen om krachtiger en soepeler te worden. Daarna worden de opdrachten geleidelijk vrijer van aard, en staat de eigen dansante inbreng centraal. Zo zorg je goed voor jezelf, geniet je samen van dans en blijf je soepel en krachtig van lichaam en geest. 


"Je houding verbetert, pijntjes verdwijnen en zo’n uurtje is intensief zonder dat je het in de gaten hebt. Voor lichaam en geest is het ontspannend. In deze les denk je niet met je hoofd, maar met je lichaam en dit gaat automatisch. Het is vanzelfsprekend, wie je bent en wat je voelt, spreek je uit in beweging."

- Karin, 57 jaar 


Nieuwe Vestival! open dag en proeflesweek

Kom op zondag 16 juni naar Nieuwe Vestival! en volg proeflessen van cursussen of oefen het spelen op muziek instrumenten. Bekijk het programma en meld je aan!

Je leert in deze cursus

  • Laat je op een creatieve manier uitdagen met een plezierige combinatie van vrije dans, goede begeleiding en elke keer nieuwe inspiratie.
  • In deze les wordt je door middel van inspirerende en uitdagende opdrachten aangezet om op je eigen manier te dansen. Dit kan uitmonden in een solodans, een dans met een partner, of de hele groep.
  • Ook worden muziek, beeldende kunst, materialen en verhalen als inspiratiebron gebruikt.  

Voor wie

  • Iedereen die graag in beweging wil blijven met dans.
  • Danservaring is niet vereist: iedereen danst op zijn/haar eigen niveau in deze les, ook als je fysiek enigszins beperkt bent.  

Goed om te weten

  • Moderne dans is een hele fijne vrije dansstijl, waar je je gevoel in kwijt kan. We gebruiken vloerwerk, zwaartekracht, ademhaling, dynamiek en (ont)spanning. Iedereen, met elke lichaamsbouw kan zo zichzelf uitdrukken in dans, je leert je bewust worden van wat je lichaam kan en om jezelf vrij te voelen.
  • Onze lessen hebben meerdere presentaties in de vorm van kijklessen en optredens. We sluiten elk jaar af met een eindvoorstelling. Familie, vrienden en collega's kunnen dan komen kijken. De docent bespreekt met de groep mogelijke deelname aan de voorstelling.
  • Hou de website in de gaten voor leuke extra workshops en masterclasses. 

Wanneer is deze cursus?

Vr 2 februari
10:30
Vol
Omschrijving Dans 50+
Niveau Beginner, Vervolg, Gevorderd
Periode 2 feb. 2024 tot 31 mei 2024
Tijd 10:30 tot 11:30
Leeftijd 50 tot 99 jaar
Aantal lessen 15
Ruimte NV Balletzaal
Beschikbaarheid Vol
Kosten €173,00
Prijs per les €11,53

Waar is deze cursus?

Neem een kijkje

Dans 50+