Terug

Dansimprovisatie

Dansimprovisatie is dé manier om in het moment te zijn. Ervaar de vrijheid om te spelen en te ontdekken, de dans te laten ontstaan vanuit jezelf en samen met anderen! Dansimprovisatie is misschien even spannend, maar als je eenmaal durft, is het heerlijk. Je leert in deze cursus improvisatie dus echt vanuit je eigen voorkeuren te bewegen.


"Dansimprovisatie geeft mij de vrijheid om mij zonder regels en grenzen te kunnen uiten op een dansante en expressieve manier."

- Eva, 29 jaar 


Nieuwe Vestival! open dag en proeflesweek

Kom op zondag 16 juni naar Nieuwe Vestival! en volg proeflessen van cursussen of oefen het spelen op muziek instrumenten. Bekijk het programma en meld je aan!

Je leert in deze cursus

  • Binnen gekaderde opdrachten zul je worden verleid tot nieuwe bewegingen, ga je op dansonderzoek met anderen en ontdek je wat bij jou past.
  • Je wordt op een creatieve manier uitgedaagd met een plezierige combinatie van vrije dans, goede begeleiding en elke keer nieuwe inspiratie.
  • Je wordt door middel van inspirerende en uitdagende opdrachten aangezet om op je eigen manier te dansen. Dit kan uitmonden in een solodans, een dans met een partner, of de hele groep.
  • Ook worden muziek, beeldende kunst, materialen en verhalen als inspiratiebron gebruikt.
  • Ontdek hoe je jezelf non-verbaal uit kunt drukken en je verhaal deelt met jezelf en met anderen. Dansimprovisatie is genieten! 

Voor wie

  • Je kan zowel als beginnende als ervaren danser meedoen, omdat je docent je uitdaagt op je eigen niveau.
  • Hou je niet zo van danspassen onthouden en ben je in voor een experiment, dan raden we deze cursus zeker aan! 

Goed om te weten

  • Improviseren is niet zomaar iets doen, je dansdocent neemt je echt mee op reis. Vrij bewegen staat altijd centraal. Met of zonder muziek. Met ogen open of dicht. Met een danspartner, alleen, in duo's of in groepsverband.
  • Je ontdekt nieuwe patronen van beweging en speelt met alle mogelijkheden. We bewegen vanuit zeer uiteenlopende thema`s of aangeboden structuren, vanuit een gevoel, gedachte, sensatie, emotie, verlangen of bijvoorbeeld een behoefte.
  • Onze lessen hebben meerdere presentaties in de vorm van kijklessen en optredens. We sluiten elk jaar af met een eindvoorstelling. Familie, vrienden en collega's kunnen dan komen kijken. De docent bespreekt met de groep mogelijke deelname aan de voorstelling. Hou de website in de gaten voor leuke extra workshops en masterclasses. 

Wanneer is deze cursus?

Do 1 februari
19:45
Voldoende
Omschrijving Dansimprovisatie
Niveau Beginner, Vervolg, Gevorderd
Periode 1 feb. 2024 tot 30 mei 2024
Tijd 19:45 tot 20:45
Leeftijd 18 tot 99 jaar
Aantal lessen 15
Ruimte Zaal 3 Stokvishal
Beschikbaarheid Voldoende
Kosten €173,00
Prijs per les €11,53

Waar is deze cursus?

Dansimprovisatie