Lesvormen muziek

Op deze pagina vind je de soorten lesvormen Muziek die Nieuwe Veste aanbiedt. Om in te schrijven kies je bij Muziek eerst voor het instrument. Vul je gegevens in en vink vervolgens aan welke lesvorm je wilt volgen.

Samenspel

Samen muziekles op je instrument 6+ - 30 min. - 3 leerlingen - 36 weken

Enkel mogelijk voor: gitaar, ukelele, viool, keyboard, zang, trombone, bariton en contrabas. Deze kleine groepsles is een voorbereidende muziekles, voor als je net begint. Zo maak je op een leuke, laagdrempelige manier kennis met je instrument. Plezier in het spelen staat voorop. Je leert met elkaar en van elkaar, waardoor je je sneller en breder ontwikkelt. Je leert beter luisteren naar hoe het klinkt en met elkaar samenwerken. Samen spelen verhoogt namelijk ook de cognitieve vaardigheden van je kind, waardoor je kind zich beter kan concentreren. Wat behalve bij de muziekles ook goed van pas komt op school!


Band & instrument 8-18 jaar

Je leert meteen vanaf het begin samenspelen met anderen, terwijl je tegelijkertijd werkt aan je vaardigheden op jouw instrument. Leerlingen die zich inschrijven voor deze combilessen hebben elke week 30 minuten les (met 2 leerlingen) op hun eigen instrument en aansluitend 30 minuten workshop in een band.


Overige mogelijkheden samenspel

Volg je een individuele les en wil je graag samenspelen met anderen? Dan kun je daarnaast tegen een laag tarief ook meespelen in een band of ensemble, zoals de bandles (los), jazzband ‘’Jazzism’’ 8+, ensemble Nieuwe Veste 8+, het West-Brabants Jeugd Strijkorkest of één van onze andere kleine of grotere ensembles. Dit aanbod vind je op onze website.Duolessen

Duolessen voor kleuters: kleuterpiano, -viool, -ukelele, -cello en -dwarsfluit 30 min. duoles 30 min.

Leerlingen vanaf 4 jaar kunnen al een instrument leren bespelen met speciaal voor deze leeftijd ontwikkelde lessen. Je krijgt les in groepjes van 2 of soms 3 of 4 kinderen (met meer kinderen wordt de lestijd verlengd).


40 min. duoles 36 weken 8+
Bij deze lesvorm, die zeer geschikt is voor beginners, krijg je met zijn tweeën samen les. Je kunt een duo vormen met iemand die je kent. Meld je je alleen aan? Geen probleem, Nieuwe Veste zoekt de beste mogelijke ‘match’ voor jou. Dit vraagt om enige flexibiliteit in je planning i.v.m. het maken van een voor beide leerlingen geschikte lesrooster.


Instrumentlessen individueel

20 min. individueel 10 weken

Met deze korte kennismakingscursus kun je een instrument of zangles uitproberen. Als de les bevalt, kun je daarna beslissen om in te schrijven voor een langere periode. Misschien wil je juist nog een ander instrument uitproberen, dat kan ook. Deze lessen kun je per instrument 1 keer afnemen en zijn bedoeld als korte kennismaking voor beginners.


25 min. individueel 36 weken 8+

Het is ook mogelijk om individuele muziekles te volgen, bijvoorbeeld voor gevorderde leerlingen. We raden je altijd aan om daarnaast te kiezen voor één van onze samenspel activiteiten, zo ontwikkel je je sneller en breder op je instrument. Lesdag en tijd wordt in overleg met de docent afgesproken.


25 min. individueel C & D leerlingen

Deze lessen zijn speciaal voor C & D leerlingen, die al een B of C diploma hebben behaald en dus in C of D examenstroom zitten.


C & D Bijzonder traject

Voor leerlingen met een bijzonder talent voor muziek is het mogelijk om via auditie een speciaal programma te volgen. Informeer naar de toelatingseisen bij je docent.


5-urenkaart

De 5-urenkaart bestaat uit vijf uur op afspraak en kan bijvoorbeeld worden gebruikt als 5 x 1 uur of als 10 x ½ uur les. Deze lesvorm is zeer geschikt voor gevorderde leerlingen die graag coaching op afspraak willen, maar het kan ook worden gebruikt als aanvulling je lessen voor kamermuziek coaching, leren improviseren op je instrument, vocal coaching, of bijvoorbeeld een techniekboost. De kaart is geldig tot 1 jaar na datum van ingang. Niet gebruikte uren komen hierna te vervallen. Derhalve is lesgeldrestitutie van niet gebruikte uren niet mogelijk. De lesafspraken maak je rechtstreeks met de docent.