Terug

Nieuwe Veste Bigband

De Nieuwe Veste Bigband staat voor enthousiasme en kwaliteit. Opgericht in 1998 is de band uitgegroeid tot een hecht collectief en speelt op festivals, feesten, concoursen en uiteraard bij allerlei activiteiten op Nieuwe Veste. Door kwaliteit, creatieve solisten en een goede zanger weet de Bigband overal de juiste sfeer te brengen.


De Nieuwe Veste Bigband heeft vanaf het begin haar aanstekelijke performance bewezen op diverse festivals waaronder het Breda Jazzfestival, de Chassé Jazznight en sleepte op concoursen mooie prijzen weg. Het repertoire kenmerkt zich door de diversiteit in stijlen en speciale arrangementen. In 2004 en 2011 verschenen de cd's die met lof en enthousiasme werden ontvangen door muziekliefhebbers en recensenten. De bigband staat onder de bezielende leiding van trompetdocent Hans Bloemen.


Nieuwe Vestival! open dag en proeflesweek

Kom op zondag 16 juni naar Nieuwe Vestival! en volg proeflessen van cursussen of oefen het spelen op muziek instrumenten. Bekijk het programma en meld je aan!

Je leert in deze cursus

  • Samenspelen
  • Optreden
  • Verschillende muziekstijlen
  • Improviseren 

Voor wie

  • 12+ 

Goed om te weten

  • Omdat een bigband een min of meer vaste bezetting heeft is het meestal pas mogelijk om lid te worden van deze band als er een vacature is. Maar het is wel altijd mogelijk om een keer langs te komen op de repetitie van de band (dinsdag van 20:00 tot 22:00) met of zonder instrument. Kom je met een instrument en wil je een keer proeven hoe het is om in een bigband te spelen, maak dan wel eerst even een afspraak. 

Wanneer is deze cursus?

Di 5 september
20:00
Voldoende
Omschrijving Nieuwe Veste bigband
Niveau Gevorderd
Periode 5 sep. 2023 tot 18 jun. 2024
Tijd 20:00 tot 22:00
Leeftijd 12 tot 99 jaar
Aantal lessen 36
Ruimte Externe locatie
Beschikbaarheid Voldoende
Kosten €228,00
Prijs per les €6,33

Waar is deze cursus?

Neem een kijkje

Nieuwe Veste Bigband