Terug

Hans Bloemen

Docent Muziek

Hans werd geboren op 9 juni 1958 in Tietjerksteradeel (Friesland). In 1977 werd Hans aangenomen op het conservatorium in Tilburg, waar hij trompet studeerde bij Beatrijs Korevaar. 

In 1982 behaalde hij hier zijn onderwijsakte en in 1984 zijn diploma uitvoerend musicus (tweede fase). Hij studeerde vervolgens 2 jaar in Den Haag bij Peter Masseurs. Na het behalen van zijn onderwijsakte werd Hans in 1982 aangesteld als trompetdocent aan de (toenmalige) muziekschool Sint Frans in Etten-Leur en de muziekschool van Breda, later Nieuwe Veste.

Als uitvoerend musicus heeft Hans een carrière opgebouwd door te remplaceren in diverse orkesten waaronder het Concertgebouw Orkest. In 1987 is hij begonnen als lead-trompettist bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht waar hij tot op heden zijn ‘stem’ laat horen. Om zich verder te bekwamen in de “lichte” muziek en als lead-trompettist, volgde Hans vanaf 1994 lessen bij Jan Oosthof en Ruud Breuls (beide metropoolorkest) aan het conservatorium van Hilversum. In 1996 behaalde hij hier de aantekeningen ‘lead-trompet’ en in 1998 de aantekening ‘improvisatie’.

Op het gebied van dirigeren heeft Hans verschillende lessen gevolgd op het conservatorium bij Jan Bogaerts (koordirectie) en Louis Dispa (orkest directie) en later bij Ru Sevenhuizen en Sef Pijpers. Sinds 1999 kan hij zijn dirigeerkunsten in de praktijk brengen als muzikaal leider van Nieuwe Veste Bigband.

Cursussen van Hans Bloemen