Terug

Samen muziekles 6-8 jaar: contrabas

Samen ontwikkel je sneller en breder dan wanneer je alleen individueel les hebt op je instrument! 


Wil je contrabas leren spelen? Deze kleine groepsles is een voorbereidende muziekles, voor als je net begint. Zo maak je op een leuke, laagdrempelige manier kennis met dit instrument. Plezier in het spelen staat voorop. En het is een andere manier van werken dan in een individuele les. Je leert met elkaar en van elkaar, waardoor je je sneller ontwikkelt. Je leert beter luisteren naar hoe het klinkt en met elkaar samenwerken. Samen spelen verhoogt namelijk ook de cognitieve vaardigheden van je kind, waardoor je kind zich beter kan concentreren. Wat behalve bij de muziekles ook goed van pas komt op school! 
 
Hoe werkt het? 
Deze lessenreeks duurt 15 weken en starten 2x per jaar. Je krijgt 30 minuten les, met 3 leerlingen tegelijk. Datum en tijd van de les worden ingepland in overleg met de docent. Wil je meedoen met Samen muziekles, schrijf je dan in voor 21 augustus en zorg dat je zeker bent van een plekje! Vanaf dat moment gaan we de indeling maken van de groepjes en kunnen we je hierover op tijd berichten. Schrijf je later in, dan word je waar mogelijk bij een groepje geplaatst in het bestaande rooster. Bij de start van het tweede blok van 15 weken worden er opnieuw groepjes gemaakt. We houden hierbij voor zover mogelijk rekening met jouw wensen. 

Je leert in deze cursus

  • Contrabas spelen: eerste speeltechnieken 
  • Samenspel 

Voor wie

  • 6 – 8 

Goed om te weten

  • Overleg met de docent bij aankoop (nieuw of tweedehands) van een instrument 
  • Er bestaat ook de mogelijkheid van huur(koop) bij een instrumentenzaak 
  • Bij Nieuwe Veste kun je meer! Je kunt samenspelen, optreden en er zijn extra activiteiten waarbij je meer leert over jouw instrument en muziek maken 
  • Voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar is dit aanbod te combineren met buitenschoolse opvang bij Kober Vestetuin.

Wanneer is deze cursus?

Vr 1 september
Voldoende
Omschrijving Samen muziekles op je instrument 6-8 jr: contrabas
Niveau Beginner, Vervolg
Periode 1 sep. 2023 tot 15 dec. 2023
Leeftijd 6 tot 8 jaar
Aantal lessen 15
Ruimte NV Lokaal 3.11
Beschikbaarheid Voldoende
Kosten €286,00
Prijs per les €19,07

Waar is deze cursus?

Samen muziekles 6-8 jaar: contrabas