Terug

Theaterklas kort 15-18 jaar

Een korte intensieve acteertraining om je theatertalent te ontdekken of je spel te verbreden en nieuwe speelstijlen uit te proberen! 

Voor wie?
Voor jongeren tot 18 jaar die kennis willen maken met het acteervak, of voor jongeren die hun persoonlijke spel verder willen ontwikkelen.

Wat ga je doen?
Vooral heel veel spelen..! In een plezierige, veilige omgeving met enthousiaste spelers ga je met gevariëerde spelopdrachten aan de slag.
Als in een laboratorium, experimenteren en oefenen. Comfortzones en grenzen opzoeken en verleggen voor wie dat wil.
We werken aan fysiek spel, focus, kracht, spanning, stem, tekst, samenspel, inleving, status en geloofwaardigheid.
Wat is spannend? Hoe speel je overtuigend? Hoe lang kan een stilte duren? Wat is het effect daarvan? Hoe ruik, zie en hoor je op de vloer? Wanneer ben jij ontroerd?
We bekijken elkaars scènes, praten erover, proberen uit en schaven bij. En natuurlijk staat ook hier schaamteloos spelplezier voorop!


Nieuwe Vestival! open dag en proeflesweek

Kom op zondag 16 juni naar Nieuwe Vestival! en volg proeflessen van cursussen of oefen het spelen op muziek instrumenten. Bekijk het programma en meld je aan!

Je leert in deze cursus

  • Transformeren naar een rol
  • Spelen met een script
  • Reproduceren (repeteren) van spelafspraken
  • Bewustzijn van publiek
  • Samenspel 

Voor wie

Soms komen er prachtige scènes tevoorschijn en soms kan iets helemaal mislukken; ook dat hoort erbij. Probeer het en ervaar het zelf in deze korte cursus

Wanneer is deze cursus?

Geen programmering beschikbaar

Waar is deze cursus?

Theaterklas kort 15-18 jaar