Terug

Toneel beginners

Is toneelspelen iets voor mij? Kan ik dat? Durf ik dat? Hoe gaat dat in zo’n cursus? Wat is het niveau? Ga je optreden voor publiek? Moet je veel tekst leren? Met deze vragen begint het meestal en lijkt je nieuwsgierigheid het te gaan winnen van je schroom. Probeer het in deze korte cursus en ervaar hoe leuk het is om zelf te spelen!


Je gaat aan de slag met de basistechnieken van het spelen: improviseren, samenspelen, het trainen van stem, verbeelding, bewegingsvrijheid en tekst zegging. Ieder op zijn eigen tempo en niveau. We vragen geen grote kunde of ervaring, wel een passie voor theater, inzet en enthousiasme.

Iedere les krijg je opdrachten en scènes die je vanuit verschillende invalshoeken, speelstijlen, situaties en personages gaat benaderen. Fysiek spelen, samenspelen en leren reageren vanuit je eerste impuls. Natuurlijk staat spelplezier voorop: na les 1 wil je geen avond meer missen! 


Studentenkorting

Als student krijg je 25% korting op deze cursus op vertoon van je studentenpas. Vermeld ''student'' in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier en mail een kopie van je studentenpas naar leerlingenadministratie@nieuweveste.nl 


Nieuwe Vestival! open dag en proeflesweek

Kom op zondag 16 juni naar Nieuwe Vestival! en volg proeflessen van cursussen of oefen het spelen op muziek instrumenten. Bekijk het programma en meld je aan!

Je leert in deze cursus

  • Basis spelvaardigheden
  • Bewustzijn van publiek
  • Samenspel
  • Vergroten van zelfvertrouwen op de vloer 

Voor wie

  • Voor spelers vanaf 18 jaar met of zonder spelervaring die theater willen ontdekken of weer op willen pakken.  

Goed om te weten

  • De cursus wordt afgesloten met een korte presentatie in de vorm van een ‘open lesmoment’. 

Wanneer is deze cursus?

Ma 29 januari
20:00
Vol
Omschrijving Toneel beginners
Niveau Beginner
Periode 29 jan. 2024 tot 17 jun. 2024
Tijd 20:00 tot 22:00
Leeftijd 18 tot 99 jaar
Aantal lessen 15
Ruimte NV Theaterzaal
Beschikbaarheid Vol
Kosten €259,00
Prijs per les €17,27

Waar is deze cursus?

Toneel beginners