Terug

Adriana Romijn

Docent Muziek

Adriana studeerde Jazz muziek in Hilversum. Tijdens haar studie (‘90) ontving zij de prestigieuze WESSEL ILCKEN JAZZ AWARD voor het beste talent van het jaar. De enige zangeres en vrouw die ooit eerder deze award gewonnen heeft. Zij gebruikte haar studie om muziek te ontwikkelen door haar stem binnen een verscheidenheid van stijlen te scholen. Naast Jazz, Fusion en Brazilian heeft ze ook opgetreden met Bigbands (onder andere de SKYMASTERS) onder leiding van o.a. Erik van Lierop, Jerry van Rooyen en Rob Pronk.

Ze heeft ook vele projecten gedaan en opgetreden op vele festivals zoals Montreux Jazz Festival. Ze slaagde in 1992 zowel als docent als artiest/muzikant. Van 1995 tot 1998 tourde ze door Europa als performer/zangeres met de Afro-Amerikaanse gospel musical “The Glory of Gospel”.

In 1999 begon ze als achtergrondzangeres voor verschillende artiesten op het Nationale Songfestival. In 2004 als soliste waar ze zich kwalificeerde voor de finale! De jury, Ruth Jacot, Cor Bakker en Rob Stenders, waren zeer onder de indruk van het lied “On a wing and a prayer”. In 2008 trad ze op in Novomundo, Europa grootste diner show. In 2006 werd ze genomineerd voor de Televisier ring award.

“Muziek is emotie, een universele liefde en taal! Ik ga voor veelzijdigheid en ik ben dankbaar aan god”

Cursussen van Adriana Romijn