Terug

Cathinca Porsius

Docent Muziek

Al een aantal jaar geef ik met veel plezier dwarsfluit- en piccololes aan alle leeftijden. Per leerling kijk ik altijd wat hij/zij/hen nodig heeft, zodat ik een persoonlijk lesplan kan maken. Iedereen is natuurlijk anders, en dat vind ik mooi om te zien en om mee te maken. Zo kan iedereen zijn/haar/diens eigen identiteit bewaren en op een eigen manier voortgang boeken op zowel technisch als muzikaal vlak. 

Omdat ikzelf breed ben georiënteerd qua muzieksmaak, zowel voor muziek luisteren als muziek spelen, deins ik ook niet terug als een leerling een verzoek heeft dat afwijkt van bijvoorbeeld een bepaalde lesmethode.

Zelf ben ik klassiek geschoold op het conservatorium in Tilburg. Tijdens mijn studie heb ik jarenlang bij verschillende (jeugd)orkesten gespeeld, zoals het Euregio Jeugdorkest, het Nederlands Symfonie Project en het Nederlands Studenten Orkest. Ook heb ik in ensembles met uiteenlopende bezettingen gespeeld, wat ik nu na mijn studie aan het voortzetten ben. 

Ik haal enorm veel plezier uit nauw samenwerken met componisten van hedendaags gecomponeerde muziek, omdat ik dan echt deel uit kan maken van een creërend proces. Verder speel ik sinds 2023 in de folkband Laguz, waar ik naast dwarsfluit ook verschillende andere fluiten speel, zoals tin whistle en low whistle.

Ook in mijn vrije tijd ben ik veel bezig met muziek. Als hobby speel ik graag basgitaar en piano, ben ik vrijwilliger bij concertorganisatie De Link in Tilburg, en ga ik graag naar concerten van uiteenlopende genres. Verder wandel ik graag in de natuur, waar ik even helemaal tot rust kan komen.

Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie

Cursussen van Cathinca Porsius