Terug

Elena Yefanova

Docent Muziek

Elena Yefanova, geboren in Oekraïna, woont sinds 1998 in Nederland. Ze volgde haar opleiding in Oekraïne aan het Charkov State Music Lyceum en vervolgens aan de Charkov National University of Arts, hoofdvak piano, bij professor Tatiana Verkina.

In 1995 studeerde ze af met als kwalificaties: solist, kamermuziek, begeleider en docent. Na haar studie werkte ze als pianobegeleider van blaas-en snaarinstrumenten aan het State Music Lyceum in Charkov, Oekraïne.

Ze vervolgde haar studie aan de concervatoria in Utrecht en Brussel, en volgde masterclasses o.a. van Arkady Sevidov (Concervatorium Moskou) en Klaus Hellwig (Concervatorium Berlijn).

Elena gaf verschillende soloconcerten in Oekraïne, Nederland en Belgie.

Vanaf 2004 is Elena werkzaam als pianodocente aan muziekschool de Nieuwe Veste in Breda. In haar lessen maakt ze gebruik van diverse leermethoden, o.a. van de Russische pianopedagoge Anna Artobolevskaja. Elena heeft een succesvolle lespraktijk opgebouwd met als hoogtepunt tot nu toe het optreden van één van haar leerlingen met de gebroeders Jussen bij het Brabants orkest, in het 'Lodron’- concert van Mozart voor 3 piano's.

Daarnaast begeleidt ze als co-repetitor leerlingen van het Bijzonder Traject op openbare en reguliere examens, en is vaak te horen op leerlingenconcerten binnen en buiten de Nieuwe Veste. Ze begeleidde en coachte prijswinnende leerlingen op het Prinses Christina – Concours alsmede een aantal keren voor de Jan de Breed-prijs in Breda.

Elena is ook als pianiste verbonden aan een aantal koren.

Cursussen van Elena Yefanova