Terug

Elsbeth Verheij

Docent Muziek

Mijn naam is Elsbeth Verheij en ik geef met veel plezier harples bij Nieuwe Veste.

Toen ik in mijn eigen jeugd naar een open dag van de plaatselijke muziekschool ging was ik meteen verliefd op de harp. De prachtige warme klank sprak me erg aan en ik wist dat dit het instrument voor mij was. 

Nu ik zelf les geef zie ik dit vaak terug in mijn leerlingen en dat is erg inspirerend. Ik probeer het vuurtje aan te wakkeren door samen met de leerling te kijken naar wat deze nodig heeft om te kunnen groeien op dit instrument en wat het beste bij de leerling past. Waar de één meer van improvisatie en vrij spelen houdt voelt de ander meer voor het spelen van bladmuziek. Iedereen heeft unieke talenten en in de harplessen worden die zoveel mogelijk benut. Ik vind het prachtig om te zien hoe mijn leerlingen zichzelf vaak verrassen en meteen al een mooie klank uit de harp kunnen halen.

Aan iedereen die erover zit te denken om met harp- of muziekles te beginnen zou ik willen meegeven om niet bang te zijn dat je het niet kunt. Iedereen kan muziek maken en vaak is het een stuk minder moeilijk dan dat het eruit ziet. Geniet van de muziek en dan komt de rest met oefening vanzelf!

Cursussen van Elsbeth Verheij