Terug

Fleur Jakobs

Docent fotografie

In 2019 studeerde ik af als fotograaf aan het St. Joost in Breda. Als kunstenaar en fotograaf werk ik aan projecten over de relatie tussen de mens en de natuur, met de nadruk op hoe de wereld om ons heen verandert door menselijk handelen. Mijn stijl is po√ętisch en ik onderzoek hierin de grenzen van fotografie. Zo werk ik behalve met digitale fotografie ook met verschillende analoge en grafische technieken zoals toyobo, zeefdrukken en analoge fotografie.

Ik maak onderdeel uit van het Bredase kunstcollectief Zut Mon Sac. Met zes andere kunstenaars van verschillende disciplines werken we aan gezamenlijke projecten, en organiseren we culturele evenementen. Hiermee bieden we (jonge) kunstenaars een podium in Breda.

Als docent ben ik benieuwd naar de eigen blik. Elke fotograaf kijkt weer anders naar een beeld, heeft een eigen idee van schoonheid en een eigen manier van verhalen overbrengen en interpreteren. Door te experimenteren en hierover met elkaar in gesprek te zijn kom je samen tot interessante en leuke inzichten, die voor zowel cursisten als mijzelf inspirerend zijn!


Cursussen van Fleur Jakobs