Terug

Guillermo Quintero Rojas

Docent Muziek

Guillermo Quintero Rojas heeft piano en muziekpedagogie gestudeerd aan de Veracruz Universiteit in zijn geboorteland Mexico.

Zijn opleiding werd aangevuld met diverse masterclasses in onder andere Mexico, Cuba, Oostenrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

In 1996 werd hij aangenomen als docent piano, solfège en koormuziek aan de Faculteit Muziek van Xalapa, Mexico. Hij gaf hier les tot 2002.

In het jaar 2002 vestigde hij zich in Nederland waar hij piano en theorie der muziek ging studeren aan het Conservatorium te Rotterdam. Ook behaalde hij nog een master kamermuziek aan het Fontys Conservatorium (Tilburg).

Guillermo woont in Boxtel en is in Nederland muzikaal actief als pianist en als docent. Hij heeft met succes opgetreden op diverse podia onder andere in Nederland, Mexico, Uruguay, Argentinië, België, Spanje, Oostenrijk en het Verenigde Koninkrijk.

Vanaf het jaar 2004 heeft Guillermo een zeer succesvolle pianoklas in Nederland op kunnen bouwen.

Als pianodocent onderscheidt hij zich door het ontdekken en begeleiden van jong talent vanaf een zeer vroege stadium. Mede hierdoor hebben leerlingen van hem met regelmaat prijzen gewonnen bij landelijke muziekconcoursen (waaronder Prinses Christina Concours) en stromen vaak door naar een conservatorium opleiding.

Vanwege zijn internationaal georiënteerd profiel is Guillermo in staat om les te geven in het Nederlands, Spaans, Engels en Frans.

Momenteel is Guillermo werkzaam als docent piano, muziek onderwijskunde en piano methodiek aan het Fontys Conservatorium (Tilburg) en als docent piano en co-repetitor aan Nieuwe Veste (Breda), daarnaast treedt hij op met regelmat in kamermuziekverband.

Cursussen van Guillermo Quintero Rojas