Terug

John van Gils

Docent beeldende kunst

John van Gils volgde een opleiding schilderen, tekenen en monumentale vormgeving aan de Academie Sint Joost in Breda. Na zijn opleiding had hij drie jaar lang een atelier in Antwerpen. Sinds die tijd woont en werkt hij als autonoom kunstenaar in Breda.

Werk van hem is opgenomen in diverse particuliere en bedrijfscollecties. Naast zijn kunstpraktijk is hij sinds 1996 werkzaam bij H19-centrum voor de kunsten in Oosterhout. Hier begeleidt hij jeugdateliers en volwassenen. 

Het schilderen en tekenen is voor hem niet zomaar een vak, maar een levenshouding. Zijn vrije werk is voor John van Gils dan ook van wezenlijk belang bij het lesgeven. De vrijheid die hij zich eigen heeft gemaakt, en zijn kennis van mogelijkheden met de techniek zijn van nut in de cursus.

Elke cursist wordt door John van Gils gestimuleerd om zijn of haar eigen kracht en kwaliteiten te ontdekken en toe te passen. Voor hem is een goed gesprek over het schilderwerk, soms filosofisch van aard, een goede manier om de cursist grenzen te laten verleggen. 

Lesgeven is voor John van Gils een aangename manier om het belang van de kunsten te belichten, om zijn kennis over en liefde voor het vak te delen met anderen, maar vooral om van kunst te genieten.


Cursussen van John van Gils