Terug

Jurgen Damen

Docent muziek

Jurgen Damen studeerde klassiek slagwerk aan de Hoge School voor de Kunsten in Zwolle (Docerend Musicus) en daarna aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam (Uitvoerend Musicus). 

Hij speelde in diverse professionele orkesten en ensembles zoals het Concertgebouworkest, Radio Kamer Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble, is sinds 1997 verbonden aan Nieuwe Veste en speelt op dit moment als freelancer in diverse ensembles, orkesten en coverbands. Naast het slagwerk heeft Jurgen zich bekwaamd in het spelen van de bastuba, is hij dirigent van oa het Nieuwe Veste Hoornensemble en is hij als projectleider verbonden aan het Breda's Festival Orkest.

De lessen in de slagwerkdependance te Teteringen zijn specifiek gericht op de diversiteit van het spelen van slagwerk in een orkest. Pauken, snaredrum, drumset en xylofoon, maar ook klein percussie als triangel, tambourijn, bongo's en claves komen aan bod.

"De rol van een slagwerker is een hele bijzondere. In een orkest of ensemble is slagwerk vaak onontbeerlijk voor het juiste samenspel. De diversiteit aan mogelijkheden en instrumenten voor een slagwerker zijn zo groot, dat je nooit uitgekeken raakt op dit mooie vak!"

Cursussen van Jurgen Damen