Terug

Leonie Gossens

Docent fotografie

Als docent neem ik je graag mee op onderzoek en daag je uit van alles te bekijken en proberen. Om je te laten delen in het plezier van experimenteren en kennis te maken met het onbekende. Wat vind jij interessant en wat wil je van mij leren om te kunnen maken waar jij blij van wordt? Ik laat me graag verrassen en inspireren door het werk van cursisten, als groep leren we van elkaar en groeien we samen als fotografen.

Na mijn studie Kunst -en Kunstbeleid aan Rijksuniversiteit Groningen werkte ik o.a. bij Eye Filminstituut en bij Huis73 in ’s-Hertogenbosch. Voor fotografie en beeldende kunst heb ik altijd al een grote voorliefde gehad, maar door het volgen van een cursus analoge fotografie sprong er echt een vonk over. Omdat ik het medium fotografie dieper wilde verkennen ben ik naast mijn werk Photographic Design gaan studeren aan de NAVB in Rotterdam. Mijn werk werd daarnaast o.a. gepubliceerd door Witte Rook en Aeonian Magazine. Sinds 2022 werk ik al freelance fotograaf, kunstenaar en docent op vele centra en werk ik in opdracht voor scholen. Mijn bedrijfsnaam Fotonomie verwijst naar mijn doorlopende autonome fotografische experimenten en leerproces; als maker en als docent. Ik blijf al doende leren en deel ook graag wat ik ontdek (of wat grandioos is mislukt). In mijn werk zie je zowel analoge als digitale fotografische technieken en een crossover daarvan.

In mijn vrije tijd ga ik graag op stedenreis, bezoek ik musea en geniet ik van concerten en hedendaagse dans, maar kan ik ook lekker op de bank hangen om door mijn collectie kunst- en fotografie boeken te bladeren.

Meer op de Website en Instagram van Leonie

Cursussen van Leonie Gossens