Terug

Melanie van Dorp

Docente beeldend

Goedendag, mijn naam is Melanie van Dorp.

Op mijn achttiende ben ik naar Breda gekomen en volgde vier jaar les op de Kunstacademie St. Joost en daarna twee jaar op de Hoge school voor Schone Kunsten in Antwerpen op de afdeling schilderen. Op de Kleine Tiki (school voor kunstzinnig en dynamisch coachen) heb ik geleerd om meer naar mijn intuïtie te luisteren voor en tijdens het schilderen.

Ik schilder vanuit het verlangen om expressie te geven aan mezelf en mijn verwondering over de schoonheid van het leven. Ik schilder en teken naar de waarneming buiten, waar ik studies maak, maar neem ook mijn herinneringen, ervaringen en foto’s (veel van mijn reizen) mee naar binnen. Ik beheers vele materialen en technieken: zo teken ik graag met potlood, pastel en inkt en schilder met aquarel, acryl en olieverf. Veel werk staat op mijn website; www.melvandorp.nl of is te bekijken op Instagram.

Zestien jaar geleden begon ik met les geven aan volwassenen in zowel tekenen als schilderen met verschillende materialen. Ook geef ik workshops intuïtief schilderen en ‘plein air schilderen’. Ik geniet er van mijn liefde voor en kennis van het schilderen met anderen te delen en hen te begeleiden in hun eigen persoonlijke creatieve ontwikkeling.

Cursussen van Melanie van Dorp