Terug

Monique Heidema

Docente muziek

Monique Heidema kreeg op 16-jarige leeftijd haar eerste cellolessen. Zij studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar ze bij Monique Bartels de diploma’s Docerend- en Uitvoerend Musicus behaalde.

Masterclasses heeft zij o.a. gevolgd bij: William Pleeth, Dimitri Ferschtman, Gerhard Mantel, Ivan Monighetti, Colin Carr, Anner Bijlsma en Mtsislav Rostropovich.

Monique Heidema houdt zich bezig met het spelen van een zo breed mogelijk repertoire binnen de (kamer)muziek in diverse bezettingen. De Nederlandse componist Peter-Jan Wagemans heeft aan haar de compositie voor twee celli “Frage: worauf hoffen” opgedragen.

En momenteel is ze de cellist van het Pianokwartet Indigo.

Ze heeft niet alleen op de Nederlandse podia, maar ook in Frankrijk, Spanje, Zweden, België, Canada, Liechtenstein, de Verenigde Staten en Rusland concerten verzorgd. Met regelmaat wordt ze gevraagd in commissies en jury’s plaats te nemen, zoals bijvoorbeeld voor de staatsexamens van de Schumann akademie, of bij het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland.

Zij remplaceert regelmatig in het Rotterdams Philharmonisch Orkest, en ze is als hoofdvakdocent verbonden aan het Fontys conservatorium te Tilburg.

Meer op de website van Monique

Cursussen van Monique Heidema