Terug

Monique Laros

Docente beeldende kunst, tekenen en schilderen.

In 1992 ben ik afgestudeerd aan de avondopleiding "St. Joost", Breda voor de richting tekenen/ schilderen en ben vanaf deze periode werkzaam als beeldend kunstenaar. Heb deelgenomen aan diverse exposities en werken verkocht aan particulieren.

In 2000 heb ik de opleiding Didactische Bijscholing voor Beeldend Kunstenaars aan de Academie voor Beeldende Vorming Amsterdam succesvol afgerond. Ben sinds deze tijd werkzaam als docent tekenen/ schilderen voor zowel kinderen ls volwassenen bij Nieuwe Veste in combinatie met het beroep van beeldend kunstenaar. Beschik over een atelier in een complex waar we met meerdere kunstenaars werkzaam zijn.

Tekenen en schilderen beslaat een breed terrein van abstractie, natuur tot mensbeelden. Ik vind inspratie in de schoonheid van het leven zelf. Een fascinatie voor de wereld om me heen, de behoefte al tekenend en schilderend deze te begrijpen en vorm te geven zijn de basis voor tekenen en schilderen.

Deze passie doorgeven, delen en het ontdekken van de vele mogelijkheden die in ieder mens besloten liggen zijn telkens weer een geschenk. Mede dit is de reden waarom ik o.a. kies voor het docentschap.

Cursussen van Monique Laros