Terug

Sjoerd Jansen

docent beeldend

Sjoerd Jansen is illustrator, ontwerper en kunstenaar. Hij studeerde illustratie aan het AKV St. Joost. Inmiddels is hij zelfstandig illustrator en oprichter van Studio Anti-Held. Met een fascinatie voor grafiek en een liefde voor muziek, films en strips was zijn stijl geboren.

Als illustrator heeft hij veel concert posters ontworpen voor Paradiso, 013 en Mezz. Daarnaast maakt hij muurschilderingen en schilderijen in opdracht, illustreert hij voor tijdschriften en maakt autonoom werk als graficus en schilder. Met zijn werk vertelt hij verhalen over de band tussen mens en natuur en de invloed van het verleden op de toekomst.

Sjoerd geeft al jaren grafiek lessen en workshops bij Grafische Werkplaats Raaf en vindt het fantastisch om zijn kennis als illustrator en graficus te delen.

“Ik vind ik het mooi om te zien wanneer cursisten zichzelf verrassen met hun eigen werk. Ze zien pas echt wat ze hebben gemaakt als het onder de pers vandaan komt. Die reactie is prachtig. Het is interessant om mensen de technieken te leren, zodat ze het proces echt gaan zien als toevoeging aan hun werk.”

https://www.sjoerd-art.com/

https://studio-anti-held.com/

https://www.instagram.com/studio.anti.held/


Cursussen van Sjoerd Jansen