Terug

Tatiana van der Heijde

Docente Muziek

Op 7-jarige leeftijd begon ik met klarinet spelen. Al snel startte ik bij de Biltse Harmonie en in de jaren die volgden heb ik in veel verschillende orkesten en ensembles gespeeld. Ik doe nog steeds graag mee met uitdagende projecten en concertreizen.

Na mijn studie Bewegingswetenschappen heb ik eerst zeven jaar gewerkt als instructeur van gymlessen voor kinderen van 0 tot 12 jaar, voor ik in 2015 met de opleiding tot docent Muziek op Schoot begon. Deze (post-hbo) opleiding heb ik afgelopen mei met succes afgerond. Nu combineer ik mijn twee passies: werken met jonge kinderen en muziek maken!

Het geven van muzieklessen aan jonge kinderen geeft me ontzettend veel voldoening: de blikken van verwondering en intense concentratie als ik op een instrument speel of het speeldoosje laat horen, stralende gezichtjes als ze zelf aan de slag mogen en het lukt! Daarnaast streef ik ernaar om kinderen al op jonge leeftijd het plezier van muziek maken mee te geven en zo, al spelenderwijs, een brede basis te leggen voor hun verdere ontwikkeling.

Zelf blijf ik me ook graag ontwikkelen. Zo heb ik in de zomer van 2016 deelgenomen aan het congres van de Early Childhood Music Education (ECME), waar internationale sprekers hun bevindingen op het gebied van muziekeducatie presenteerden. Daarnaast bezoek ik regelmatig uitwisselingsdagen met collega’s en volg ik vak-gerelateerde workshops.

Cursussen van Tatiana van der Heijde