Guillermo Quintero Rojas

Guillermo Quintero Rojas heeft piano en muziekpedagogie gestudeerd aan de Veracruz Universiteit in zijn geboorteland Mexico.
Zijn opleiding werd aangevuld met diverse masterclasses in onder andere Mexico, Cuba, Oostenrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

In 1996 werd hij aangenomen als docent piano, solfège en koormuziek aan de Faculteit Muziek van Xalapa, Mexico. Hij gaf hier les tot 2002.
In het jaar 2002 vestigde hij zich in Nederland waar hij piano en theorie der muziek ging studeren aan het Conservatorium te Rotterdam. Ook behaalde hij nog een master kamermuziek aan het Fontys Conservatorium (Tilburg).
 
Guillermo woont in Vught en is in Nederland muzikaal actief als pianist en als docent. Hij heeft met succes opgetreden op diverse podia in Europa, onder andere in Nederland, Mexico, Uruguay, Argentinië, België, Spanje, Oostenrijk en het Verenigde Koninkrijk.
 
Vanaf het jaar 2004 heeft Guillermo een zeer succesvolle pianoklas in Nederland op kunnen bouwen. Zijn leerlingen hebben met regelmaat prijzen gewonnen bij landelijke muziekconcoursen waaronder Prinses Christina Concours en stromen vaak door naar een conservatorium opleiding.
 
Momenteel is Guillermo werkzaam als docent muziek onderwijskunde en piano methodiek aan het Fontys Conservatorium (Tilburg) en docent piano aan Nieuwe Veste (Breda), daarnaast is hij pianist van het Dáviro Trio.