Over ons » Horeca BOMEN

Horeca BOMEN



Horeca BOMEN is weer open!!!

Open van maandag t/m zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur en op zondag tussen 12.00 en 17.00 uur.
We zijn enthousiast om lekkere verse producten te maken en weer te doen waar we goed in zijn!

Het verhaal van 'BOMEN'

Rond 1780 werden in de tuin van Huis Ocrum zwarte Moerbeibomen geplant. In de loop der jaren is de tuin van dit oude hofhuis steeds verder bebouwd en werd het uiteindelijk de binnentuin van Nieuwe Veste. Maar de moerbeibomen bleven bewaard en zijn inmiddels beschermde monumenten. In 1995 vormden de bomen zelfs het uitgangspunt voor de nieuwbouw van Nieuwe Veste, wat je terugziet in de ‘spriet’-achtige pilaren. Waar kun je beter van deze prachtige moerbeibomen genieten, dan met een hapje of drankje bij BOMEN. Tussen de boeken, de optredens en het Bredaplein is dit een bijzondere plek in Breda. Ook het fantastische terras is een verborgen parel!


Bewustkeuzes
Bij het samenstellen van onze gerechten kiezen we bewust. We halen onze producten zoveel mogelijk bij lokale leveranciers en denken goed na over welke leverancier bij ons past. Koekjes van de koekfabriek, appeltaart van Het Klooster Breda en Joan de eerste thee van eigen bodem zijn daar goede voorbeelden van.
Het gebruik van vlees en vis proberen we te beperken. Uiteraard werken we met verse producten, en gerechten uit verschillende culturen.

Uitgestelde koffie
De eenvoudigste en meest orginele manier om je geluk te delen.
Tegen een gereduceerde prijs van €1,00 kan je een (extra) bakje koffie afrekenen.
Dat bakje noteren we en geven we vervolgens aan iemand die dat bakje goed kan gebruiken of niet kan veroorloven

Weggooien is jammer Bij BOMEN werken we niet met zakjes of pakjes maar we trekken verse bouillon van groenten die net niet mooi genoeg zijn voor in een salade of broodje                   
Als we taart, sapjes of brood overhouden wat op de dag zelf nog goed te nuttigen is, maar voor morgen niet meer zo lekker: dan bieden we het aan aan de no waste app Too Good To GO.



Soms moeten we helaas wel iets weggooien, dan zorgen we dat we het afval maximaal scheiden.



Foto's op deze pagina gemaakt door:
Reinout van den Bergh
photography/film