ARK gedanst door Dansnest

'ARK' een dansvoorstelling op een sculptuur als podium en decor voor twee dansers. 

Twee dansers proberen de massa in beweging te krijgen. Speels en vloeiend, ruw en risicovol. Met invloeden van freerunning. Maar hoe hard ze ook werken, ze kunnen het niet alleen. Ze hebben elkaar nodig om het enorme probleem in hun midden onder controle te krijgen het moment van onomkeerbare kanteling te voorkomen. 

Dansnest bezoekt scholen met hun voorstelling ARK
ARK heeft afgelopen jaar op verschillende festivals gestaan, nu is het tijd om ook de scholen te bezoeken. ARK kan bij jullie op het schoolplein gespeeld worden, of op een plein/veld in de buurt van de school met als grote voordeel dan dat er meerdere scholen kunnen aansluiten. 

De voorstelling is geschikt voor de bovenbouw van PO vanaf groep 7/8, maar wordt ook gedanst voor het VO. 

Boeiende voorstelling over evenwicht, risico en vertrouwen
Twee dansers moeten samen voorkomen dat een enorm object niet voorbij een desastreus kantelpunt komt. ARK van Dansnest klinkt verdraaid bekend… Een object ligt bewegingsloos op de grond. Een object dat er van alle kanten anders uitziet. 

ARK verbeeldt op een slimme, spectaculaire manier onze maatschappelijke worsteling met klimaatverandering en zet de kijker stiekem aan het denken. Over druk die we op elkaar uitoefenen die het probleem vergroten en ons onvermogen om samen één juiste beweging in gang te zetten om een leefbare wereld ook in de toekomst zeker te stellen. Een boeiende voorstelling over evenwicht, risico en vertrouwen.  

Meer weten?
Wil je meer weten, echt een indruk krijgen van de voorstelling?  Bekijk dan het aanbod op de Educatiewijzer Breda. 

Educatiewijzer Breda