Grafisch ambacht

Beeldende verhalen maken met het grafisch ambacht als gereedschap. Bij Kimskunstatelier ga je het maken met je handen!

Grafische technieken zijn ooit uitgevonden om een verhaal te vertellen, geschreven of verbeeld, wat je via papier wilt delen met heel veel mensen. Dat kon met bijvoorbeeld linosnede, monoprints, zeefdrukken et cetera. Tegenwoordig gebeurt het voornamelijk digitaal, maar hoe leuk is het om het oude ambacht te leren waarmee het verspreiden van tekst of beeld vroeger gebeurde en nu opnieuw in de klas tot leven komt door de leerlingen. Het levert unieke en tastbare prentkunstwerken op waarmee de leerling het eigen verhaal kan delen met anderen.

Kim Koreman
Ik ben Kim Koreman (41), docent beeldende kunst en vormgeving, en nieuw bij de educatiewijzer. In mijn workshops staat het ambacht centraal, verpakt in verschillende grafische technieken. 

Al vroeg kwam ik in aanraking met beeldende kunst en heb later de HBO-opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving in Tilburg gevolgd. Inmiddels heb ik een eigen bedrijfje, Kimskunstatelier en geef ik workshops. Wat betreft materialen en technieken ben ik veelzijdig en ik hou van experimenteren. Altijd toegespitst op de leeftijd en belevingswereld van de kinderen. 

Kunst zorgt ervoor dat je jezelf kunt vinden. Wat vind jij belangrijk! Je leert in oplossingen denken. Als ik iets maak, word ik helemaal vrolijk. "Dit heb ik gemaakt!" Kunst maken geeft zoveel voldoening en dat wil ik heel graag meegeven aan de volgende generaties. Ik vind het belangrijk dat ‘maken met de handen’ blijft bestaan. 

Ambacht mag niet verloren gaan! Kijk voor meer informatie over deze workshop op Educatiewijzer Breda.

Educatiewijzer Breda