Terug

Hiep Hiep! De nieuwe stadsdichter in de bieb!

Joep Span, bibliotheekmedewerker bij de Nieuwe Veste, is de nieuwe stadsdichter van Breda.

Maurits Verhoef neemt na twee jaar (literaire) dienst afscheid als stadsdichter en draagt het stokje op 1 juni a.s. over. Tijdens zijn boekpresentatie Het echte werk werd zijn opvolger aangekondigd.

Joep Span (1996) is presentator, schrijver, en performer. Schrijft poëzie, korte verhalen, en columns. Zijn teksten zijn scherp, opiniërend, soms verfrissend absurd. Hij is een van de oprichters van het literair collectief Voordracht Vereniging Eigenbelang in Breda. Hij treedt op bij podia van Groningen tot Maastricht, van studentenkamers tot theaterzalen. Met poëzie, proza die je doen lachen én aan het denken zetten.

 

Daarnaast werkt Joep ook in Nieuwe Veste. Bezoekers kunnen hem bijna elke dag op de biebvloer in het Centrum in Breda vinden. “Als stadsdichter wil ik Breda een spiegel voorhouden op poëtische wijze. Ik belicht de mooie en lelijke kanten van de stad”.

Met het invullen van zijn nieuwe dichtersfunctie wil hij vooral in elke wijk van Breda iets met poëzie gaan organiseren: “Denk dan aan workshops en optredens. Van kleuterschool tot bejaardenhuis. Van bruin café tot sterrenrestaurant.” Joep geeft aan zoveel mogelijk mensen te willen bereiken via zijn taal en poëzie.

“Ik vind het sowieso heel leuk dat ik mensen en boeken in de bieb tegenkom. Op de werkvloer en aan de balie zie en hoor ik vanalles voorbij komen. Hele fijne inspiratie.” 

Deze inspiratie kun je vanaf 1 juni a.s. tegenkomen op de Nieuwe Veste website.