Terug

Vanaf september 2023 is de nieuwe LEES-app beschikbaar met ruim 120 e-books en luisterboeken voor de doelgroep 12 tot 18 jaar. De LEES-app richt zich speciaal op VMBO-leerlingen en MBO-studenten en is gedurende een jaar beschikbaar. Met deze app willen bibliotheken een bijdrage te leveren aan leesbevordering en geletterdheid van deze groep jongeren. Met deze gratis app kunnen zij makkelijker kennismaken met digitaal lezen via de bibliotheek.

Lees-appDe collectie van de LEES-app is gericht op jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. In samenspraak met hen maar ook met leesconsulenten en uitgevers is een zo relevant, divers en actueel mogelijk aanbod samengesteld. Fictie, Max Verstappen, liefde, Arjen Lubach, Lieke Martens, spannende thrillers, bekende klassiekers; er is voor iedereen wat te vinden in de LEES-app. Bekijk de complete titellijst.

Twee exclusieve verhalen

Speciaal voor de LEES-app hebben twee schrijvers, Joost Oomen en Khalid Boudou, nieuwe verhalen geschreven. Oomen schreef Hoog Catharijne en Boudou Snel geld. Boudou, oud-docent Nederlands in het middelbaar onderwijs, werkte graag mee aan de LEES-app. Boudou: ‘Lezen is een manier om uit je eigen bubbel te raken en je wereld groter te maken, maar niet alle jongeren weten de weg te vinden naar de boekenwereld. Daarom is deze app een geweldig initiatief. Je hebt altijd en overal toegang tot een grote leeswereld en je mag kiezen wat je wilt lezen. Dat bevordert het leesplezier.’

Download de app:

  • Google Play Store (Android)
  • App Store (iOS)