Workshop 'Kerstbal van wol'

Een sfeervolle workshop die goed past in de donkere dagen voor kerst.

Een basisbal van wol voorzie je van een extra laag en versiering, je creëert een sfeervolle kerstbal die je op kunt hangen in de kerstboom. Dit is een variatie op de workshop 'Toveren met wol' aangepast in kerstsfeer. 

Viltproces
Onder leiding van viltkunstenaar Ilse Vermeulen leer je in haar workshops veel over het viltproces, hoe wol door warm water, sop en wrijving kan vervilten. Met verschillende kleuren gekaarde wol ga je zelf aan de slag, je bouwt laag voor laag een kunstwerk op en leert tevens over het oude textiel ambacht en de herkomst van het materiaal. Dit seizoen breidt zij haar workshop Wondere wereld onderwater uit met naast vilten ook de borduurtechniek.

Deksels vilt

Ilse (Villa Textilia) biedt diverse mogelijkheden, zoals Deksels vilt waarmee je kunt aansluiten bij het thema ‘natuur’. De natuur bekijken en met je eigen creativiteit vertalen naar een kunstwerk van textiel! Een opengesneden bal vormt een tulp, eventueel kan er naderhand een sleutelhanger van gemaakt worden, leuk als Moederdag of Vaderdag cadeau. 

Toveren met wol

Of ga voor de workshop Toveren met wol:  In dit viltavontuur maken de leerlingen kennis met de oudste manier om tot textiel te komen. Van losse plukken wol kun je een stevige stof maken, in deze workshop zelfs een ruimtelijke vorm. Het is een fysieke werkvorm waarbij de beloning altijd groot is bij het opensnijden van de bal, verwondering alom!

Avonturen met vilt

Werken met wol en vilt geeft veel mogelijkheden om te integreren met lopende thema's en projectweken zoals: ambachten, de boerderij, groei en bloei, natuur. In een lessenserie kunnen verschillende viltavonturen beleefd worden, waarin diverse vilttechnieken aan bod kunnen komen. 

Kijk voor meer informatie op Educatiewijzer Breda.


Educatiewijzer Breda