Oproep aan scholen: uittesten nieuw programma van Blind Walls Gallery voor groep 7/8

Mogelijk heb je al eens deelgenomen aan ‘de Kindertour’ van Blind Walls Gallery, maar wist je dat zij vanaf 2025 ook een vernieuwde, rondleiding aanbieden? Daar kunnen ze jouw hulp goed bij gebruiken!

De Kindertour van Blind Walls Gallery voor groep 5/6 heet voortaan ‘de Verkenningstour’; het programma is onveranderd. Maar voor groep 7/8 is er een nieuwe tour in ontwikkeling onder de naam 'de Verdiepingstour'. Voordat deze gaat draaien wil de aanbieder deze eerst testen met een school. Daarvoor worden 4 klassen/scholen gezocht die in september/oktober 2024 de pilot kunnen doen. Doe jij mee? 

De Verdiepingstour
‘De Verdiepingstour’ is een actieve rondleiding voor groep 7/8 langs een selectie muurschilderingen in het centrum van Breda. Met een opdrachtenboekje in de hand, maken leerlingen op onderzoekende wijze kennis met de (historische) verhalen die de stad rijk is, leren ze over het verschil tussen graffiti en street art en krijgen ze te zien hoe zo’n muurschildering precies gemaakt wordt. In tegenstelling tot de Kindertour, zoeken de leerlingen nu de verdieping en verbinding op en worden ze uitgedaagd om te ontdekken wat beeld in de openbare ruimte kan betekenen.

Doe je mee?
Vind jij het leuk om in september/oktober 2024 met jouw leerlingen een pilot van deze nieuwe tour te draaien? Deelname aan de pilot is helemaal gratis. Wel vragen we om een evaluatie met de leerkracht (en input van de leerlingen) achteraf; jullie feedback is enorm waardevol voor ons. Als dank ontvang je ook nog een leuke Blind Walls Gallery goodiebag! Wil je meedoen? Neem dan contact met ons op via educatie@blindwalls.gallery

Tijdsinvestering
30 min voorbereidende les
75 min rondleiding
30 min terugkoppeling
60 min evaluatie
(Hoeft niet direct achter elkaar, mag verspreid)