Wonderwalkers

Dansen kan overal... Maar hoeveel bewegingsruimte heb je eigenlijk in een klaslokaal?
Bredaas gezelschap The100Hands onderzoekt het uit in hun nieuwe voorstelling Wonderwalkers, samen met kinderen van 6-10 jaar.

Wonderwalkers is de nieuwe, fysiek interactieve voorstelling van The100Hands, speciaal voor in het klaslokaal ontwikkeld. Maar ten opzichte van een gewone dag in de klas hoef je tijdens deze voorstelling niet stil te blijven zitten op je stoel, ook zijn er geen reken- of taalopdrachten. Tijdens Wonderwalkers neemt The100Hands je mee op avontuur!

De dansers nodigen de leerlingen uit om een bekende plek met nieuwe ogen te bekijken en te beleven. Mee te nemen op een ontdekkingstocht. Met avonturen als wandelen over een bergketen (van tafels) verdwalen (in een tas), een achtervolging (op de vierkante meter) en puzzels oplossen waarvoor je je lichaam nodig hebt. 

Kom mee en verdwaal. Vind en verwonder je. De dansers dagen je uit!

Parcours onder, over en langs stoelen en tafels
De twee dansers gebruiken de muur, vloer, tafels en stoelen als oppervlak voor hun (acrobatische) capriolen, maar verplaatsen ook elkaar, de kinderen en meubilair waardoor er steeds weer een ander landschap van mogelijkheden ontstaat in de klas. Uiteindelijk gaan de kinderen zelf ook mee in een parcours dat onder, over en langs stoelen en tafels leidt. Dit wonderlijke lesuur loopt heel anders dan normaal. 

Wonderwalkers gaat op 9 april 2024 officieel in première in Noord-Duitsland en bezoekt ruim 40 klassen. Vanaf augustus 2024 is de voorstelling ook voor Bredase scholen te boeken. 

Kijk vanaf 10 april 2024 op Educatiewijzer Breda voor meer informatie!

Educatiewijzer Breda