Stadspodium Breda presenteert: festival Parade Creatief

Op zaterdag 9 december en zondag 10 december vindt de eerste editie van het nieuwe Bredase kunst & cultuurfestival Parade Creatief plaats in Pier 15. Dit festival richt zich met de programmering op de Bredase Kunst & Cultuur. Wij willen hiermee de creatieve Bredanaars gelegenheid tot presentatie bieden.

De programmering varieert van hiphop/rappers tot klassieke muziek, van een live modeshow en beeldend kunst exposities tot rock, jazz en singer-songwriters. De kunstbeoefenaars van Breda komen in alle variaties in beeld. Parade Creatief heeft de ambitie om de diversiteit van de Bredase kunst & cultuur meer zichtbaar te maken. De programmering bestaat uit zowel professionele als niet-professionele musici, beeldend kunstenaars, dichters, dansers, e.a.


Pier 15 wordt omgetoverd tot een wondere wereld waarin performances en exposities het publiek gaan verrassen met optredens zoals die nog niet eerder gezien zijn in Breda. Hier en daar ontstaat intussen de samensmelting tussen traditionele kunst en eigentijdse trendy optredens. Met kunstwerken, exposities en licht-kunstenaars wordt Pier 15 omgetoverd tot een wonderlijke fantasiewereld waarin de creatieve Bredanaar centraal staan op de vier podia(!). Het publiek kan genieten van de muziek, beeldend kunst, dans, taal en natuurlijk lekkere hapjes en drankjes.

STEK

STEK, het creatieve bedrijventerrein naast Pier 15, organiseert in hetzelfde weekend van 9 & 10 december haar Kerstmarkt.

Parade Creatief en STEK werken samen om in dat weekend de hele Veilingkade te laten zien als één grote culturele creatieve hotspot waarin je kan genieten van het beste van wat de Bredase Kunst & Cultuur te bieden heeft.


Oproep: Creatieve makers, denkers en doeners presenteer je aan de stad!

Dit is een oproep aan muzikanten, orkesten, kleinkunst, koren, pop/jazz bands, beeldend kunstenaars, hiphoppers, dansers, theatermakers, urban-culture, dichters, kleding/mode- en cultural food makers. Doe mee en presenteer je aan de stad!


Contact

Wil je meer informatie mail: stadspodiumbreda@nieuweveste.nl of bel met projectleider Leo van Lieshout 06-15084544.