Terug

Toetsen en Midi compositie

Ik speel… pc! Je pc gebruiken als instrument, dat kan. Tegenwoordig kun je met allerlei software je eigen songs maken zonder dat daar een keyboard aan te pas komt. Dance, Trance, Hardcore, R&B of Hip Hop… iedere muziekstijl is mogelijk. Ook voor wie bezig is met klassieke muziek en wil leren muziek te noteren, te arrangeren of op te nemen, bestaan interessante programma’s. 


Klassieke muziek 
De computer biedt in het muziek instrumentale onderwijs grote mogelijkheden. Als aanvulling op en verdieping van de instrumentale/vocale les kunnen met verschillende programma’s allerlei muzikale vaardigheden worden ontwikkeld. Hiervoor wordt bijvoorbeeld gewerkt met Notenkraker, Klankenkraker en Ear-master. Voor wie wil leren omgaan met een muzieknotatieprogramma is Sibelius bij Nieuwe Veste standaard. Maar wie liever met Finale wil werken kan ook bij ons terecht.  Cubase, FL Studio stellen je in staat om midi-arrangementen en opnamen te maken. Behalve toepassing van deze software in de dagelijkse lespraktijk van docenten, kan het gebruik van al deze programma’s ook aangeleerd worden. 
 
Lichte muziek 
Met een programma’s als FL Studio, Reason of Cubase maak je je eigen songs zonder daarbij een keyboard te gebruiken. Er zijn talloze plug-ins en VSTi’s in omloop die je samen met deze programma’s kunt gebruiken, maar het aanbod is zo groot dat het moeilijk is om te bepalen wat je nodig hebt voor jouw muziek. Bij Nieuwe Veste kun je leren hoe je al die mogelijkheden kunt gebruiken. Je maakt thuis een song of groove, neemt de wave of mp3 mee naar de les of je stuurt de file gewoon per e-mail naar de docent en vervolgens kun je daar samen verder werken aan jouw eigen muziek. Natuurlijk is het ook mogelijk om bestaande muziek te reproduceren of te remixen. 
 
Lesmateriaal 
Nieuwe Veste beschikt, naast deskundige docenten, over een State of the Art PC, waarop de meest gangbare muziekprogramma’s, plug-ins en VSTi’s geïnstalleerd zijn (Cubase, Wave lab, Fruity Loops, etc. en talloze plug-ins), een professionele geluidskaart voor harddisk recordingl. 
Je leert o.a. hoe een eigen song te maken, samples te bewerken, een groove te maken, diverse programma’s en plug-ins te combineren en de song uiteindelijk mooi af te mixen. Je kan puur akoestische, maar ook geheel elektronische songs opnemen. Je kan werken op de PC van Nieuwe Veste maar het is ook mogelijk om je eigen (Windows of Apple) laptop of tablet mee te nemen naar de les. 


Nieuwe Vestival! open dag en proeflesweek

Kom op zondag 16 juni naar Nieuwe Vestival! en volg proeflessen van cursussen of oefen het spelen op muziek instrumenten. Bekijk het programma en meld je aan!


> INSCHRIJVEN VOOR DEZE MUZIEKLES

> Gratis proefles volgen


Tarieven muziek

Jonger dan 21 jaar Lesduur Aantal weken Bedrag Betaal termijnen
Duoles 4-6 jaar* 30 min. 36 weken €    428 6
Duoles 8+ 40 min. 36 weken €    571 8
10 weken individueel 8+ 20 min. 10 weken €    159 2
Individueel 8+ 25 min. 36 weken €    775 8
* kleuterpiano, kleuterviool, kleuterdwarsfluit, kleutercello en kleuterukelele

21 jaar en ouder Lesduur Aantal weken Bedrag Betaal termijnen
10 weken individueel 20 min. 10 weken €    274 2
Duoles 30 min. 36 weken €    740 8
Individueel 25 min. 30 weken €    1.028 6
Individueel 25 min. 36 weken €    1.232 8
Individueel 1x per 2 weken 25 min. 18 weken €    617 6
5 urenkaart €    411 2

Bekijk de kortingsregelingen

Bekijk hier alle muziektarieven

Voor wie

  • 8+ 

Wanneer is deze cursus?

Ma 4 september
Voldoende
Omschrijving Toetsen en midi compositie
Niveau Vervolg, Gevorderd
Periode 4 sep. 2023 tot 1 jul. 2024
Leeftijd 8 tot 99 jaar
Aantal lessen 36
Beschikbaarheid Voldoende
Kosten €571,00
Prijs per les €15,86

Waar is deze cursus?

Toetsen en Midi compositie