Terug

Danyon Verhaege

Docent Muziek

Danyon Verhaege is Belgisch/Iers musicus gevestigd in Rotterdam. Hij begon zijn carrière al vroeg aan het Muda instituut voor uitvoerende kunsten in Evergem, België. Hier studeerde hij klassieke muziek bij Dorotea Haers. Als afstudeerproject speelde hij 'Blauw Visioen', een hedendaags werk van de Belgische componist Simon De Poorter.

Aan het Koninklijk Conservatorium van Gent zette hij zijn pianostudie verder in de klas van Johan Duijck, waar hij in 2019 zijn masterdiploma met onderscheiding behaalde. In 2021 voltooide hij zijn Master in muziekeducatie. Tijdens zijn jaren aan het Koninklijk Conservatorium richtte Danyon zich vooral op 20e en 21e eeuwse muziek, zowel als solist als in kamermuziekverband, en voerde hij verschillende creaties van compositiestudenten uit. 

Danyon is actief als uitvoerder in het hedendaagse muziekensemble EMC - Extended Music Collective, en als freelance pianobegeleider. In 2021 was Danyon pianist bij Studio Musikfabrik, het jeugdensemble opgericht door Ensemble Musikfabrik. Als Docent is hij verbonden aan de Nieuwe Veste te Breda, Opmaat Haarlem en de SKVR.

Cursussen van Danyon Verhaege